Hindistan'da Sayilar Revize Edildi, Günlük Can Kaybinda Dünya Rekoru Kirildi

Hindistan'da Sayilar Revize Edildi, Günlük Can Kaybinda Dünya Rekoru Kirildi

Hindistan’in en fakir eyaletlerinden Bihar’da yetkililerin korona virüse bagli günlük can kaybi sayisini revize etmesinin ardindan son 24 saatte 6 bin 148 kisinin Covid-19 nedeniyle hayatini kaybettigi bildirildi. Böylece Covid-19 kaynakli günlük can kaybinda dünya rekoru kirilmis oldu.

Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgininda ikinci dalganin etkisiyle mücadele edilen Hindistan’da günlük vaka sayisinda yeniden artis görülürken, virüse bagli günlük can kaybinda da dünya rekoru kirildi. Hindistan Saglik Bakanligi, son 24 saatte 94 bin 52 yeni vaka tespit edilmesi ile toplam vaka sayisinin 29 milyon 2 bini geçtigini açikladi.

Hindistan’in en fakir eyaletlerinden Bihar’da ise yetkililer, daha önce korona virüse bagli günlük can kaybinin 5 bin 500’ün altinda oldugunu açiklamisti. Biharli yetkililer, salginin basindan bu yana ilk kez veri temizleme çalismasi yaparak, su ana dek evde veya özel hastanelerde virüs nedeniyle hayatini kaybeden 3 bin 951 kisi daha oldugunu tespit etti. Biharli yetkililerin yeni tespit edilen ölümleri mevcut sayiya eklemesi ile günlük can kaybi sayisi revize edildi. Söz konusu güncellemenin ardindan ülkede son 24 saatte 6 bin 148 kisinin Covid-19 nedeniyle hayatini kaybettiginin bildirilmesi ile salginin baslangicindan bu yana en yüksek günlük can kaybi sayisi kaydedilmis oldu. Son verilerle birlikte Hindistan’da koronadan hayatini kaybedenlerin toplam sayisi 359 bin 676’ya ulasti.

Dünyada bir önceki en yüksek günlük can kaybi sayisi 12 Subat’ta 5 bin 444 olarak ABD’de kaydedilmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile