'hindistan’dan Türkiye’ye Yönelik Birçok İş Birliği Talebi Var'

'hindistan’dan Türkiye’ye Yönelik Birçok İş Birliği Talebi Var'

Tüm Hindistan Sanayi Dernekleri Birliği (AIAI) Temsilcisi Renu Verma, Hindistan’dan Türkiye’ye yönelik birçok işbirliği talebi olduğunu belirterek, bunun için ortak platform oluşturmak istediklerini söyledi.



Geçen hafta Belek’te Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ( BAKA ) tarafından düzenlenen Türkiye-Hindistan Yatırım ve İşbirliği Fırsatları Toplantısı’na katılan Hintli işadamları , Antalya Organize Sanayi Bölgesi ( OSB ) ’ni ziyaret etti . Antalya OSB Bölge Müdürü Süleyman Demirtaş , Hintli işadamlarına OSB’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi . AIAI Temsilcisi Renu Verma , Hindistan’dan Türkiye’ye yönelik birçok işbirliği talebi olduğunu belirterek , bunun için ortak bir platform oluşturmak istediklerini belirtti . Hindistan’dan 7 farklı sektörde iş adamları ile Türkiye’nin çeşitli kentlerinde görüşmeler yaptıklarını ve ikili işbirliği anlaşması imzaladıklarını ifade eden Verma , bu görüşmelerin ve anlaşmaların gerek ticari gerekse kültürel ilişkilerin gelişmesi açısından olumlu sonuçlar doğuracağına inandığını kaydetti . Verma , Antalya OSB öncülüğünde Antalyalı işadamlarını Hindistan’a davet etti .

Hintli işadamları OSB’de faaliyet gösteren Adalya Mermer AŞ ve Adopen Plastik San . AŞ şirketlerine ait üretim tesislerini gezdi . Firma yetkilileri ile ikili görüşmelerde bulunan Hintli heyet , karşılıklı olarak iş birliğinin ve ticaret hacminin arttırılması için çalışmalar yapılmasına karar verdi .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile