Bayvera eyalet hükümetinin ihtiyati tedbir kararı çıkartmak için yaptığı başvuruyu kabul eden mahkeme , “7 O 1533/12” dosya numaralı kararıyla İngiliz yayıncı Peter McGee`nin Mein Kampf`ın bölümlerini haftalık gazetesinin eki olarak satmasını yasaklandı . Yayınevinden yapılan açıklamada öncelikle kararın gerekçesinin inceleneceği ve ilk etapta temyize gidilmeyeceği belirtildi .
Bavyera Maliye Bakanı Markus Söder ( CSU ) kararı olumlu karşıladığını belirterek , “Bu nefret söyleminin yayınlanmasının mahkeme kararıyla engellenmiş olması sevindiricidir . Bavyera gelecekte de kitabın telif haklarını korumak için gerekeni yapacaktır . ” diye konuştu .
Bavyera Maliye Bakanlığı Mein Kampf`ın telif haklarını , devrin nasyonal sosyalist hükümetine bağlı yayınevi Eher Verlag`ın mirasçısı olarak elinde bulunduruyor . Buna karşılık Yeşiller Partisi Nazi döneminden kalan yayınların “yasaklanmasına ve tabulaştırılmasına” karşı çıkarak , bu belgeleri yasaklamanın Nazi dönemine ait nefret belgelerine karşı bir çaresizliğin işareti olduğunu vurguladı . Yeşiller`in kültür politikaları sözcüsü Sepp Dürr , Bavyera Eyalet Meclisi`nin Nazi belgelerinin yayınlanmasına ilişkin bir konsept geliştirmesi gerektiğini belirterek , “Biçimsel olarak telif hakları bahanesinin arkasına sığınmanın bir mantığı yok” dedi .
İngiliz yayıncı McGee , Kavgam`dan bölümleri haftalık yayınladığı “Zeitungszeugen” adlı gazetenin eki olarak vermeyi planlıyordu . Bavyera eyaleti bundan üç yıl önce aynı gazeteyi telif haklarına aykırı yayın yaptığı gerekçesiyle polis eliyle gazete bayilerinden toplatmıştı .
`Kavgam`ın telif haklarının süresi Hitler`in ölümünün üzerinden 70 senenin geçmiş olacağı 2015 yılında doluyor .
Hitler'in 'mein Kampf'ı Gazete Bayilerinde Satılamayacak
Almanya`nın Münih Eyalet Mahkemesi Nazi diktatörü Adolf Hitler`in Kavgam (Mein Kampf) adlı kitabının gazete bayilerinde satışına izin vermedi.



















