Hobi Olarak Evinin Bahçesine Kabak Ekti, 500 Kilo Hasat Yapti

Hobi Olarak Evinin Bahçesine Kabak Ekti, 500 Kilo Hasat Yapti

Osmaniye’de evinin bahçesine deneme hobi amaçli 10 adet kabak çekirdegi ekimi yapan Haci Ibrahim Islah(46) 4 ayda 500 kilo kabak hasadi yapti.

Düziçi ilçesi Farsak köyünde sondaj isiyle ugrasan Haci Ibrahim Islah, bir yerden temin ettigi tevriz kabagi(bal) tohumunu hobi olarak evinin bahçesine ekimini yapti. Hobi olarak ekimini yaptigi fidelerin çok hizli büyüdügünü gören Islah, 4-5 ayda yaklasik 500 kilo kabak hasadi yapti. Her biri 35-40 kilo olan kabaklari tüketemeyecegini belirten Haci Ibrahim Islah kabaklari akrabalara ve dostlara hediye etmeyi planladigini söyledi.



Çevredeki vatandaslarin da bal kabaginin büyüklügüne hayran kaldiklarini belirten Haci Ibrahim Islah, ’’Gördügünüz kabaklarin Nisan ayinda ekimini yaptim çok ekmedim 3-4 kök ektim. Yaklasik 5-6 ay oldu ekimi yapali ilerleyen zamanlarda ufak ufak olmaya basladi.

Biz heralde bunlar böyle kalacak sandik böyle devasa bir sekilde büyüyecegini tahmin etmedim. Masallah birini tartim az önce 35 kilo geldi. Bu tevriz kabagi diyorlar halk arasinda bunun tatlisi oluyor kabagi oluyor, çok uzun süre dayanabilen bir mahsul oldugu için kisin 6-7 ay dayanabiliyor. ’’diye konustu.

-’’Seneye daha fazla alanda ekim yapmayi planliyorum’’

Isteyen çiftçi arkadaslara tohumundan verebilecegini söyleyen Haci Ibrahim Islah, ’’ Bütün çiftçi arkadaslara bu ürünü tavsiye derim isteyen olursa da tohumunu seve seve veririm. Bu sene ben bunu tüketemem ese dostta isteyenlere ikramda bulunacagim. Seneye bunu 10 dönüm arazide degerlendirmeyi düsünüyorum. Çok masrafsiz bir is bir tohumu var hayvan gübresi çok suda istemiyor.10 dönüm arazide yaklasik 250-300 ton verim alacagimi tahmin ediyorum’’ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile