İBB, Pakistan'a ön inceleme yardım ekibi gönderiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi asrın sel felaketine maruz kalan ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği ve binlerce kişinin de evsiz kaldığı Pakistan'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi asrın sel felaketine maruz kalan ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği ve binlerce kişinin de evsiz kaldığı Pakistan'a ön inceleme yardım ekibi gönderiyor.

Bölgeye gidecek ekip ihtiyaçları belirledikten sonra yardımlar sevk edilerek dağıtımı sağlanacak. Yapılacak yardım çalışmaları Kızılay ile koordineli yürütülecek. Bölgeye doktor, teknisyen, sağlık memuru, ilaçlama ekibi, mühendis, elektrikçi, sondaj ekibi, tamir ekibi gönderilecek.

İstanbul İtfaiyesi arama kurtarma ekibi, Halk Ekmek, sel bölgesinde seyyar fırın kuracak, İSKİ ekipleri sondaj yapacak. Sağlık Daire Başkanlığından 7 doktor, 20 hemşire ve sağlık memuru, aşçı gönderilecek. Yapılacak çalışmalarla gönderilecek malzemeler ve miktarları belirlenecek. Yardım kampanyasına, İBB, İSKİ, İETT ve Büyükşehir Belediyesi iştirakleri çalışanları da katılacak. İlçe Belediye Başkanları ile yapılacak toplantıda koordinasyon ve yardım şekli belirlenecek.

İlk planlamaya göre şu malzemeler hazırlanacak.

GIDA: Süt tozu, paket bisküvi, çay, şeker, makarna, pirinç

YARDIM MALZEMESİ: Dalgıç pompa, fırın, zodyak bot, jeneratör, çadır, battaniye, temizlik malzemesi, mutfak malzemesi,tencere, tabak, çatal, kaşık, bıçak, kazma, kürek, süpürge, el arabası, su hortumu

SAĞLIK : (İshal, kusma, cilt hastalıkları) Dezenfekte ilaçlar, tıbbi ilaçlar (antibioyotik), klor, ilaçlama cihazı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı daha önce Endonezya, Etiyopya ve Pakistan depreminde bölgeye yardım konvoyu göndermişti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile