İbrahim Toraman: 'Bursaspor'un Şampiyonluğu Etkilemez' İstanbul

Beşiktaşlı futbolcu İbrahim Toraman, 'Bursaspor'un şampiyonluğuyla Türk futbolunda çok şeyin değişeceğini düşünmüyorum'dedi.

  Beşiktaşlı futbolcu İbrahim Toraman , ' Bursaspor ' un şampiyonluğuyla Türk futbolunda çok şeyin değişeceğini düşünmüyorum ' dedi .
İbrahim Toraman , Futbol Federasyonunun resmi yayın organı ' TamSaha ' dergisinin Temmuz ayı sayısında yer alan röportajında , kendisi için Beşiktaş ' tan kopmanın gerçekten zor olduğunu kaydederek , ' Bu sezon sözleşmem bitiyordu , ama ben 3 yıllık daha mukavele imzaladım . Ayrılmak isteseydim , rahat bir şekilde Avrupa ' da bir takıma gidebilirdim . Ama burada sevdiğim ve sevildiğim bir yerdeyim . Beşiktaş taraftarı ve camiasını seviyorum . Onların da duygularının benim için aynı olduğunu hissediyorum . Bazıları , ' Kariyerin açısından iyi olur , neden gitmiyorsun? ' diye soruyor . Mutlu olduğum bir yerden gitmek bana zor geldi . Fakat gelecek neler getirir bilinmez . Avrupa ' ya gitmek her zaman düşünülebilir ' diye konuştu .

- ' BURSASPOR ' UN ŞAMPİYONLUĞU ' -

İbrahim Toraman , ' Bursaspor ' un şampiyonluğu Türk futbolunda neleri değiştirebilir? ' şeklindeki bir soruyu ise şöyle yanıtladı :
' Çok fazla bir değişikliğin olacağını düşünmüyorum . Büyük takımlar artık lig mücadelesini çok daha ciddiye alacaklardır . Futbolda yaratılan mali pastanın büyümesi ve Anadolu takımlarının bundan daha fazla pay alması onların da bir atılım içerisinde olmasını sağlıyor . Ancak üç büyüklerin kadrolarını ciddi şekilde kuvvetlendirip yeni sezona öyle girmelerini bekliyorum . Anadolu takımlarının ' Bursaspor ' un yaptığını biz de yaparız . Hedef şampiyonluk ' gibi iddialı sözler etmemesi lâ ; zım . Ligin başından itibaren o baskı ve stresi kaldırmak hakikaten zor . Yine büyük takımlar çok puan kaybederse , Anadolu takımlarından bir tanesi de bunu iyi değerlendirirse , başka şampiyonların gelmesi de mümkün olur . '
Türk futbolunda şampiyonluğa oynayan takımların baskı altında kaldığını dile getiren İbrahim , ' Bursaspor üç büyük takımın bu dezavantajını kullanarak aradan sıyrıldı . Bence Bursaspor son ana kadar şampiyon olacağına inanmadı . Psikolojik olarak kendilerini ikinciliğe hazırladılar . Sezon başında ya da ikinci yarıdan itibaren kendilerini şampiyonluğa odaklasalardı , şampiyon olamazlardı diye düşünüyorum . Kendilerini hiçbir zaman baskı altına almadılar . Bu yüzden sahaya çıktıklarında rahat oldular . Bazı maçlarda da şans kendilerinden yanaydı ' dedi .

- ' HİDDİNK ' LE ÇALIŞMAK AYRICALIK ' -

Milli takım teknik direktörlüğüne Guus Hiddink ' in getirilmesini de değerlendiren İbrahim Toraman , ' Hocamız daha yeni gelse bile yaşanan bir değişimi gözlemleyebiliyoruz . Hiddink , ABD kampına 30 futbolcu çağırdı ve bizleri yakından tanımak için yoğun bir çaba sarf etti . Onun bize olan yaklaşımının ve bizimle olan iletişiminin son derece iyi olduğunu söyleyebilirim . Ancak detaylı yorum yapmak için henüz erken olduğunu düşünüyorum . Ayrıca Hiddink gibi dünyaca ünlü ve Avrupa ' da teknik direktör arayan her takımın gündemindeki ilk birkaç isimden biri olan antrenörle çalışmak gerçek bir ayrıcalık ' ifadelerini kullandı .

01 . 07 . 2010 11 : 58 : 54
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile