İçişleri Bakanı Atalay: Elimizde bilgiler var

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Taksim'de meydana gelen intihar saldırısı ile ilgili ellerinde veriler olduğunu ancak bunu tedbirli davrandıkları için e

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Taksim'de meydana gelen intihar saldırısı ile ilgili ellerinde veriler olduğunu ancak bunu tedbirli davrandıkları için erken açıklamak istemediklerini söyledi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek Taksim'de dün gerçekleştirilen polise yönelik intihar saldırısı hakkında yetkililerden brifing aldı. Vali Hüseyin Avni Mutlu ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da katıldığı brifing toplantısı sonrası Bakan Atalay basın mensuplarına açıklama yaptı. Eylemcinin kimliği ya da örgüt yapısı ile ilgili bilgi vermeyen Atalay, "Taksim'de meydana gelen olayla ilgili arkadaşlarımızla brifing aldık. Olayın bütün detayları ile ilgili bilgi verip detayları anlattılar. Taksim'de hastaneye gidip yaralılarımızı ziyaret edeceğiz. Yaralılarımızla ilgili çok önemli kalıcı bir risk yok. Sivillerin yaraları daha hafif. Bugün bir kısmı bunların taburcu oluyor. 4 polisimizle ilgili biraz daha tedavilerinin devam etmesi gerekiyor. Gözle mide ile ve bacağı ile ilgili problemi olanlar var." diye konuştu.

"İKİNCİ BİR EYLEMCİ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Saldırı ile ilgili çok ayrıntılı bir çalışma yapıldığını anlatan Atalay, "Sizin merak ettiğiniz kimlik, örgüt konuları ile ilgili ileri bir açıklama yapamıyorum yapmayacağım. Elimizde veriler var. Olay yeri inceleme ekiplerimiz çok dikkatli ve ayrıntılı çalıştılar. Elimizde bilgiler var ama bu konuda her zaman olduğu gibi tedbir gösteriyoruz. Biraz daha tedbir göstereceğiz bu konuda. Tedbirli olmamız gerekiyor, acele açıklama yapmamamız gerekiyor. İyice emin olduktan sonra o konuda açıklama yapılacak. Bu olaylarla ilgili tutumumuz politikamız basınımızı en kısa sürede en doğru bilgilerle bilgilendirmek. Verilebilecek bilgileri vermek istiyoruz. Birey kimliği ve örgüt yapısı ile ilgili şuanda daha ileri açıklama yapmıyoruz yapamıyoruz. Bu konuda tam netliğe kavuştuğunda açıklama yapacağız. Eylemci ikinci bir kişinin varlığı söz konusu değil. Öyle bir şey tespit edilmedi." ifadelerini kullandı.

"SALDIRININ HEDEFİ POLİSTİ"

Saldırının 29 Ekim kutlamalarını hedef aldığı şeklindeki bilgilerin doğru olmadığını belirten Atalay, "Öyle bir bilgi yok. Bizim kanaatimiz hedef polisti. Orada bariyerler olduğu için hedefine ulaşamadı. Eylemcinin suç kaydı ile ilgili o konuda arkadaşlarımız görüntü kaydı verecekler şuanda kişiyle ve örgütle ilgili açıklama yapamıyoruz. Bizim elimizde bilgi var ama erken bilgi ve karar vermek istemiyoruz. Bizim sistemimizde olay yeri incelemede çok hassas çalışıyoruz. Bütün veriler en detaylı şekilde değerlendirilsin istiyoruz. Şu anada gözaltında kimse yok." şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile