Icra Memurunu Silahla Yaralayan Avukat Açiklamasi 'Kendisini Cezalandirmak Istedim'

Icra Memurunu Silahla Yaralayan Avukat Açiklamasi 'Kendisini Cezalandirmak Istedim'

Kocaeli’de dosyadan haksiz sekilde kendisini azlettirdigi iddiasiyla icra memurunu tabancayla yaralayan avukat, "Suç isledim ama öldürmeye tesebbüs etmedim. Kendisini cezalandirmak istedim. Bana sans taniyin, adalet istiyorum. 17 aydir basit yaralama sebebiyle tutukluyum" dedi.

Olay, 26 Aralik 2022 yilinda Kadiköy Mahallesi Ilgaz Sokak’ta meydana geldi. Icra memuru Bünyamin Alyakut, ise gitmek için evinden çiktigi sirada silahli saldiriya ugradi, sahis ise olay yerinden kaçti. Alyakut yarali halde hastaneye kaldirilirken, zanlinin avukat Teoman E. oldugu tespit edildi. Gözaltina alinan Teoman E., çikarildigi mahkemece tutuklandi.

Ifadesinde, Bünyamin Alyakut ile birlikte is takibi yaptiklarini söyleyen sanik Teoman E., "Bünyamin müvekkilime beni azlettirmek suretiyle magdur etti, hakaret etti. Dosyadan haksiz yere azlettirildigim için icra takibi açtik, Bünyamin mahkemeyi yaniltarak mahkemede yalan taniklik etti, kendisini bu sebeple vurdum" ifadelerini kullanmisti.

"Kendisini cezalandirmak istedim"

Olaya iliskin açilan davanin durusmasi, Kocaeli 1. Agir Ceza Mahkemesinde görülmeye devam etti. Durusmaya tutuklu sanik Teoman E. ve taraf avukatlari katildi.

Savunmasi için söz hakki verilen tutulu sanik Teoman E., "17 aydir tutukluyum. Kaçmadim, olay sonrasinda polisi ve ambulansi ben aradim. Suç isledim ama öldürmeye tesebbüs etmedim. Öldürmeye tesebbüs etseydim ayaklarina hedef almazdim. Kendisini cezalandirmak istedim. Isteseydim kaçardim ama kaçmadim. Olayin basindan beri sakin davrandim, olay neyse onu anlattim. Bana sans taniyin, adalet istiyorum. 17 aydir basit yaralama sebebiyle tutukluyum. Ailem magdur durumdadir, tahliyemi talep ediyorum" diye konustu.

Mahkeme heyeti, kati raporunun beklenilmesine ve sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek, durusmayi erteledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile