Icraya Giden Avukat Saldiriya Ugradi

Icraya Giden Avukat Saldiriya Ugradi

İçel’in Tarsus ilçesinde icraya giden avukat isyerinde saldiriya ugradi.



Olay, Kizilmurat Mahallesi 2722 Sokak’taki isyerinde meydana geldi. Alinan bilgiye göre, avukat Sertaç Hayta, müvekkiline ait is yerinde kiraci olarak bulunan N.B. adli sahsa tahliye bildiriminde bulunmak üzere icra memurlari ile birlikte söz konusu is yerine gitti. Isyerinin yeni kiracisi oldugunu iddia eden H.K. adli kisiye, bu is yerinin 10 gün içinde bosaltilmasi gerektigini bildiren Av. Sertaç Hayta, sahsin sözlü ve fiziki saldirisina ugradi. Aldigi kafa darbesi ile yaralanan Av. Hayta hastaneye giderek darp raporu aldi. Avukat Hayta, H.K. adli sahis hakkinda Cumhuriyet Savciligina basvurarak davaci oldu. Hayta, yaptigi açiklamada, “Müvekkilime arsayi 1998 yilinda N.B. isimli sahsa kiraya vermistir. N.B. isimli sahis 31.08.2022 tarihinde bosaltacakti, ancak yaklasik 1 hafta öncesinde N.B. is yerini bosaltmak istedigini söyledi, ancak H.K. isimli sahsin bu arsaya el koydugunu beyan etti ve tahliyesine müsaade etmedigini söyledi.

Bizde tahliye taahhütname süresi gelince tahliye sürecini baslattik. Bugün Tarsus Icra Müdürlügü’nde görevli memurlarla birlikte bu is yerine polis esliginde geldik. Ben is yerinde H.K. isimli sahis ile görüstüm ve sahsa durumu anlattim, 10 gün süresi oldugunu ve bu is yerini 10 içinde bosaltmasini söyledim. Bunun üzerine H. isimli sahis bana hitaben küfürler ederek, tehdit etmeye basladi.

Daha sonra yanima gelerek burun ve dudak bölgeme kafa atti, ben yere düstüm, polis araya girdi ve sahsa etkisiz hale getirdi. Olay ile ilgili olarak beni darp eden, tehdit, hakaret eden H.K. hakkinda sikayetçi oldum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile