İftar Buluşmaları Her Kesiminden İnsanları Bir Araya Getiriyor

KONYA - Konya Büyükşehir Belediyesinin iftar buluşmaları, toplumun her kesiminden insanları bir araya getirerek örnek oluyor.

Her akşam farklı mahallelerde düzenlenen iftarlar, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve şehri yönetenlerle vatandaşları da buluşturuyor. Belediyenin Mahalle iftarları, Beyhekim, Beyazıt, Hamidiye, Devricedid, Babalık, Küçük İhsaniye, Büyük İhsaniye, Nişantaşı, Yenişehir, Alavardı, Dede Korkut, Süleyman Şah, Yunus Emre ve Şeker Murat mahallelerinin katılımıyla devam etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ramazan ayında yaklaşık 250 bin kişiyle iftar açacaklarını belirterek, Konya'nın maddi ve manevi anlamda gelişiminin devam ettiğini söyledi.

İftar programlarına katılan AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Ramazan'ın birlik ve beraberlik ayı olduğunu hatırlatarak, insanları iftarda bir araya getirerek komşuluk haklarını gündeme taşıyan Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya da orucun sabır ve kuvvetli irade gerektirdiği belirterek, son dönemde yaşanan olaylar sonrası milli iradenin ne kadar önemli olduğunun anlaşıldığını söyledi.

Milli iradeye kasdeden bir takım güçler olduğunu ifade eden Yerlikaya, "Milli iradeye sahip çıkacağız. Ramazan ayındaki sabır ve kardeşlik duyguları bunu bize sağlayacaktır" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ise Büyükşehir Belediyesinin mahalle iftarlarının "Halil İbrahim Sofrası" gibi çok bereketli olduğunu vurgulayarak, binlerce insanla bir araya gelerek sokak iftarları yaptıklarını söyledi.

Türkiye'de ve Konya'da huzurlu bir ramazan geçirdiklerini aktaran Türkmenoğlu, çeşitli sıkıntılar yaşayan Müslüman ülkelerin de kısa sürede barış ve huzura kavuşmasını diledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile