Iğdır‘da Turabi Köylülerinin Ermenistan‘dan Gelen Domuzlarla Başı Dertte

Aras Nehri‘nin Türkiye ile Ermenistan‘ı ayırdığı sınır boyu olan Iğdır‘ın Tuzluca ilçesi, Ermenistan‘ın ateş yakarak kaçırttığı domuzların istilasına uğradı.

Aras Nehri‘nin sınırı çizdiği Iğdır‘ın Tuzluca ilçesine bağlı Turabi köylüleri, Ermenistan tarafından yakılan çalılıklardan kaçan domuzların istilasına uğradı. Türk tarafına kaçan yaban domuzlarının arazilerine zarar vermesi üzerine köylüler Iğdır‘dan gelen avcılarla birlikte domuz avına çıktı.

Iğdır‘dan gelen Tarım İl Müdürlüğü‘nden izin alan avcılar, sürüler halinde dolaşan yaban domuzlarını avlıyorlar. Turgay isimli avcı yaptığı açıklamada Turabi köylülerinin kendilerinden yardım istemeleri üzerine yardım amacıyla bugün buraya Ermenistan‘dan gelen yabani domuzları avlamak için geldiklerini söyledi.

Turabi sakinleri köylüler ise Ermenilerin yaktıkları ateşlerden dolayı domuzların, Türk tarafına geçtiğini ve bu bölgede bulunan arazilerini tahrip ettiğini, bundan dolayı Iğdır‘dan gelen avcılarla birlikte domuzlara karşı topyekün bir mücadele başlattıklarını ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile