İhh-ayder Suriye'ye 58'inci Yardım Tırını Gönderdi

İHH-AYDER, Genç MÜSİAD Konya Şubesi iş birliği ile Konya'dan Suriye'ye 58'inci insani yardım tırını gönderdi.

İHH-AYDER Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Erdim, bir alışveriş merkezinin deposunda düzenlenen programda, dünyanın erdemli insanlarını temsil etme adına Suriye'deki savaşın ilk günüden itibaren mazlum halkın yanında olmaya gayret gösterdiklerini söyledi.

Yardım tırlarından 58'incisini başkent Şam'daki Doğu Guta Mahallesi'ne ulaştırılmak üzere yola çıkarmaya hazırlandıklarını ifade eden Erdim, "Mahalle, aylardır zalim Beşar ve avenesi tarafından abluka altında. Gıda, ilaç ve acil ihtiyaç maddelerinin girişine asla izin verilmeyen bir bölge. Geçtiğimiz günlerde Allah'ın izniyle bölgedeki abluka kırıldı ve Doğu Guta'ya insani yardım maddelerini ulaştırma imkanı bulduk. Bundan sonra da Doğu Guta bölgesi başta olmak üzere Şam'ın diğer banliyöleri Hama, Humus, İdlip, Lazkiye ve Halep'e insani yardım göndermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Yardım tırında bebek bisküvisi, konserve ve yatakların bulunduğunu aktaran Erdim, Konyalı hayırseverlerden önümüzdeki günlerde Suriye'ye gönderilmesi planlanan 59'uncu yardım tırı için destek beklediklerini vurguladı.
Genç MÜSİAD Konya Şubesi Başkanı Mehmet Ali Özbuğday ise "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" düsturuyla aldıkları karar doğrultusunda Suriye halkı için yardım kampanyası başlattıklarını belirtti.

Dernek üyelerinin katkılarıyla yardım tırı organizasyonunu tamamladıklarını anlatan Özbuğday, şunları kaydetti:
"Konya'da faaliyet gösteren İHH-AYDER temsilcilerine çok teşekkür ediyoruz. Böyle bir hayıra vesile olmamıza sebep oldular. Zulüm dünyada ebediyyen hüküm sürmezmiş, bu mutlaka yıkılacak. İnsanlar içinde bulundukları bu ortamdan, durumdan mutlaka kurtulacaklardır. Bizim burada nasıl bir tavır göstereceğimiz önemli. Bizim imtihanımız da bu. O kardeşlerimizi zulümle imtihan oluyor, biz de komşu olarak nasıl bir tavır sergileyeceğimizle imtihan ediliyoruz. Biz en azından bu imtihanı kaybetmemek ve safımızı belli etmek adına bu kardeşlerimize yardımda bulunuyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile