Iki Yilda Bin 453 Kisi Is Sahibi Oldu

Iki Yilda Bin 453 Kisi Is Sahibi Oldu

Zeytinburnu’ndaki is potansiyelini Zeytinburnu’ndaki insan kaynagi ile bulusturmak için yola çikan Kariyer Merkezi, iki yilda bin 453 kisiyi ise yerlestirdi.

Zeytinburnu’nda isveren ve isçiyi bulusturarak is dinamiklerinin ilçe sinirlari içerisinde tutmak adina, Zeytinburnu Belediyesi tarafindan hizmete sunulan Kariyer Merkezi, iki yilda 1.453 kisiyi ise yerlestirdi.

Iki yilda 10 bin 492 özgeçmis toplayan Kariyer Merkezi, 624 firma ile temasa geçerek, 1.553 is pozisyonu olusturdu. Merkez bugüne kadar 45 bin 200 kisiyi ise yönlendirmeyi basardi.

Ilçedeki sosyal ve ekonomik faydanin arttirilmasi, yerel halkin yasam kalitesinin sürdürebilir sekilde yükseltilmesi ve sosyo-ekonomik esitsizliklerin azaltilmasi açisindan toplumsal ve ekonomik sürdürülebilirlige destek olmak için Zeytinburnu Belediyesi tarafindan hizmete alinan Kariyer Merkezi, Zeytinburnu’nda ikamet eden tüm kesimleri içeren bir isgücü piyasasinin olusmasina destek sagliyor. Ayni zamanda yerelin ihtiyaç ve özellikleri dikkate alinarak gerçeklestirilen mesleki egitimler ile istihdam arttirilmakta, insan kaynaklarinin gelistirilmesi için istihdama yönelik çesitli egitimler sunulmakta, böylece hayat boyu ögrenmenin deneyimlenmesi saglaniyor.

Zeytinburnu Kariyer Merkezi’ne müracaatta bulunanlara telefon, SMS ve mülakat görüsmelerinde birebir destek olunuyor. Zeytinburnu Kariyer Merkezi’nde gerçeklestirilen toplu mülakatlar is arayanin görüsmeye kolayca ulasabilmesini sagliyor, isverenin tek tek randevu verme sorununu ortadan kaldiriyor. Is arama sürecinde bireylerin yalniz kalmasini önlemekte, özgüven ve cesaret içinde is aramalarini, süreçten umutlu olmalarini ve yetenek-kisilik özelliklerine uygun ise yönelmelerini sagliyor.

Proje kapsaminda TRISAD (Türkiye Triko Sanayicileri Dernegi) ile ortaklasa Triko Konfeksiyoncu kursu düzenleniyor. Kursa katilan kursiyerler triko makinelerinde 3 ay egitim aldiktan sonra TRISAD üyesi isyerlerinde istihdam ediliyor. Usta ögretici ve sertifikasyon Halk Egitim Müdürlügü tarafindan saglaniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile