Il Milli Egitim Müdürü Ugurelli'den Egitim Yöneticilerine 'Maarif Modeli' Sunumu

Il Milli Egitim Müdürü Ugurelli'den Egitim Yöneticilerine 'Maarif Modeli' Sunumu

Manisa’nin Kula ilçesinde, Manisa Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Ugurelli, Yunus Emre Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda toplanti düzenledi. Kula, Alasehir, Sarigöl ve Selendi ilçelerinde görev yapan egitim yöneticilerine hitap eden Ugurelli, "Türkiye Yüzyili" perspektifinde hazirlanan "Maarif Modeli" hakkinda detayli bilgiler verdi.

Konusmasinda, geçmiste iz birakmis kisilerin farkli seyler yaparak öne çiktigini vurgulayan Ugurelli, Yeni Maarif Modeli’nin de gelecekte iz birakacak egitimcileri yetistirecegini ifade etti.

Egitim yöneticilerini "Uç Beyleri" olarak nitelendiren Ugurelli, Maarif Modeli’nin dikkatle okunmasi, özümsenmesi ve gençlerin rehberleri olan ögretmenlere dogru bir sekilde anlatilmasi gerektigini belirtti.

Ugurelli, degisen ve gelisen dünyaya ayak uyduran, arastiran, sorgulayan ve yeni kesifler için heyecan duyan erdemli gençlerin yetistirilmesinin önemine dikkat çekti. Bu hedef dogrultusunda, Maarif Modeli’nin geçmisten ve köklerinden ilham alarak hazirlandigini ve bu yil Anasinifi, 1., 5., ve 9. sinif ögrencilerinin gelisimlerinin bu model kapsaminda takip edilecegini söyledi.



Toplantiya katilim saglayan ögretmenlerin sorularini yanitlayarak toplantiya son veren Il Milli Egitim Müdürü Ugurelli toplantinin ardindan Kula Kaymakami Ömer Ahmet Özdemir ve Ilçe Milli Egitim Müdürü Zakir Okulmus’u makaminda ziyaret ederek egitim - ögretim konularinda istisarelerde bulundu ve çalismalarinda basarilar diledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile