Ilk 1000 Ihracatçi Listesinde 159 Egeli

Ilk 1000 Ihracatçi Listesinde 159 Egeli

Ege Bölgesi, ihracatçi firmalarin sampiyonlar ligi konumundaki ilk 1000 ihracatçi listesinde 159 firma ile güçlü konumunu sürdürdü.

Türkiye Ihracatçilar Meclisi tarafindan hazirlanan ilk 1000 ihracatçi listesine, 2022 yilinda hizmet sektörüne ait 53 firma ilk kez girdi. Hizmet sektörünün ilk 1000 ihracatçi listesindeki tüm dengeleri bozmasina ragmen Ege Bölgesi, 2021 yilindaki 159 firma ile yer alma pozisyonunu korudu. Ege Bölgesi, ihracat sampiyonlar liginde en çok firmayla temsil edilen ikinci bölge olurken, Izmir 75 firmayla ilk bin ihracatçi listesinde Istanbul’un ardindan ikinci siradaki yerini korudu. Denizli 25 firmasiyla listede yerini alirken, Manisa 21 ihracatçi firmayla ilk bin listesinde temsil ediliyor. Aydin’dan 7, Balikesir ve Kütahya’dan 6’sar firma, Mugla’dan 3 firma ve Usak’tan 2 firma ilk bin listesinde olmanin mutlulugunu yasadi. Ege Bölgesi’nden 18 firma 2022 yilinda ilk 1000 ihracatçi listesine yeni girerken, 141 firma listede kalmayi basardi.

Eskinazi: "Listedeki güçlü konumumuzu koruyoruz"

Ege Bölgesi’nin 2022 yilinda 31 milyar dolari asan bir ihracat performansi ortaya koydugu bilgisini paylasan Ege Ihracatçi Birlikleri Koordinatör Baskani Jak Eskinazi, ilk 1000 ihracatçi listesinde Ege Bölgesi olarak güçlü konumlarini koruduklarinin altini çizdi. Ege Bölgesi’nin ihracatindaki sektörel zenginlige vurgu yapan Eskinazi, “Kimya, Elektrik-Elektronik, Çelik, Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller, Tütün, Yas Meyve Sebze ve Zeytin ve Zeytinyagi sektörlerinde ihracat sampiyonlari Ege Bölgesi’ndeki firmalarimiz. Türkiye’ye ihracati ögretmis bir kent olarak, Sürdürülebilirlik, Inovasyon, Ar-Ge, Tasarim, Dijitallesme ve Mesleki Egitim konularina yogunlasarak, fuarlar, ticaret heyetleri, alim heyetleri ve URGE projeleriyle ilk 1000 ihracatçi listesinde sayimizi artirmayi hedefliyoruz. Hükümetimizden de yeni dönemde ihracatçilarimizin rekabetçiligini koruyacak politikalar gelistirmesini bekliyoruz. Hükümetimiz bizim önümüzü açtigi takdirde Türk ihracatçisi orta vadede 500 milyar dolar ihracat seviyesine ulasacak potansiyele sahip” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile