İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Eshab-I Kehf'e Gezi

Kahramanmaraş Hoca Ahmet Yesevi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Eshab-ı Kehf Külliyesini ziyaret etti.

Okulun Müdür Yardımcısı Günay Avcı, öğrencilerin böyle önemli bir merkezi ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Eshab-ı Kehf'e yapılan yatırımlarla burasının daha güzel hale geldiğini dile getiren Avcı, 'Çocuklarımız için tarihimizi, geçmişimizi, kültür ve miraslarımızı görmeleri, gezmeler bizler açısından son derece önemli. Eshab-ı Kehf'in güzelleşmesi için emek harcayan herkese ayrı ayır teşekkür ediyorum. Yerli ve yabancı turistlerimizin gelerek ziyaret edebileceği güzel bir mekan haline gelmiş. Burada bizleri ağırlayan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Mahir Turan'a ve Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can'a teşekkür ediyorum.' dedi.

Edebiyat öğretmeni Adem Çelik de Eshab-ı Kehf'in Türkiye için çok önemli olduğunu belirtti.

Kahramanmaraş'tan gelen öğrenci kafilesi, Afşin Belediyesi rehberi Ramazan Kıraç eşliğinde, külliye, ribat ve mağara bölümlerini gezerek tarihi mekan hakkında bilgi aldı,'Yedi Uyurlar'ın hikayesini dinledi.

Eshab-ı Kehf Külliyesi ziyaretini tamamlayan öğrenciler daha sonra Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can'ı, daha sonra da Afşin Elbistan B Termik Santralini ziyaret etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile