'inciraltı Da Planlanınca 2015’te Expo Yapmış Gibi Olacağız'

'inciraltı Da Planlanınca 2015’te Expo Yapmış Gibi Olacağız'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Haber İzmir Ajans’ın gelenekleşen gala yemeğine katılarak, çoğunluğu Bornovalılardan oluşan kalabalık bir gruba hitap etti.

  Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım ve projeleri hakkında bilgi veren Başkan Kocaoğlu , İzmir’in dünyada hızlı büyüyen şehirler arasında dikkat çekici bir konuma geldiğini belirterek , “İzmir kabuğunu yırttı . Bize düşen , bu büyümeyi arttırarak devam ettirmektir . ” dedi . Yeni şehir merkezinde binaların yükselmeye başladığını belirten Kocaoğlu , İnciraltı’nın planlanmasıyla birlikte İzmir’in 2015 yılında EXPO’yu yapmış gibi olacağını da ifade etti .


İzmir’in liman , sanayi , ticaret ve tarım şehri olduğunu söyleyen Kocaoğlu , limanın derinleştirilerek üçüncü nesil gemilere açılmasının önemine değindi . Belediye başkanlığı döneminde başta İzmir Körfezi olmak üzere çevre yatırımlarına büyük önem verdiklerini ifade eden Kocaoğlu , “Yüzülebilir körfez hedefinde çalışmalarımızı ara vermeden devam ettiriyoruz . Büyük Körfez projesiyle bunu kısa sürede hayata geçirip körfezin ve kıyıların tasarlanmasıyla İzmir’e esas sıçramasını yaptırmak istiyoruz . ” diye konuştu . Planlama çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyleyen Kocaoğlu , “Yatırımcılara planlanmış bir kara parçası , arsa sunamazsanız , yaptığınız çalışmaların hepsi laf-ı güzâftır . ” dedi . Yeni şehir merkezinde binaların yükselmeye başladığını belirten Başkan Kocaoğlu , İnciraltı’nın planlanmasıyla birlikte İzmir’in 2015 yılında EXPO’yu yapmış gibi olacağını da ifade etti .


Gala yemeğine Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır , İzmir Ticaret Odası Başkan Vekili Akın Kazançoğlu , Haber İzmir Gazetesi İmtiyaz Sahibi Galip Çukurlu , muhtarlar , işadamları , meslek örgütü başkanları ve dernek temsilcileri de katıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile