İngiltere'deki Havaalanları Kapatıldı Londra (a.a)

-İNGİLTERE'DEKİ HAVAALANLARI KAPATILDI LONDRA (A.A) - 15.04.2010 - İZLANDA'DA GEÇEN AY PATLAYAN TEHLİKELİ YANARDAĞDA İKİNCİ BİR PATLAMANIN MEYDANA GE

 

-İNGİLTERE ' DEKİ HAVAALANLARI KAPATILDI

LONDRA ( A . A ) - 15 . 04 . 2010 - İzlanda ' da geçen ay patlayan tehlikeli yanardağda ikinci bir patlamanın meydana gelmesiyle ortaya çıkan kül bulutu İngiltere ' nin hava sahasını etkiliyor .

Patlama sonucu oluşan dev kül bulutunun görüş mesafesini engellemesi nedeniyle ülkede çok sayıda havaalanı kapatıldı , uçuşlar iptal edildi .

İngiltere ' nin en büyük havaalanı Heathrow ' dan yapılan 150 uçuş iptal edilirken , gün boyu Heathrow ' dan yapılacak uçuşlarda aksamalar olacağı uyarısında bulunuluyor . Dev kül bulutu en çok ülkenin kuzeyini etkilerken , Aberdeen , Glasgow , Edinburgh , Belfast ve Newcastle havaalanları kapatıldı .

Birmingham , Manchester , Exeter havaalanlarında çok sayıda uçuş iptal olurken , Londra yakınlarındaki Stansted ve Gatwick havaalanlarındaki uçuşlar da olumsuz etkileniyor .

İngiliz Hava Trafik Kontrol Servisi ( NATS ) , meteoroloji yetkililerinin kül bulutunun uçakların motorlarına zarar verebileceği ve görüş mesafesini engellediği gerekçesiyle havaalanlarına uyarıda bulunmasının ardından , havaalanları kapatıldı ve çoğu uçuş iptal edildi . Meteoroloji yetkilileri kül bulutunun ülkeyi terk etmesinin birkaç gün alabileceği tahmininde bulunuyor .

15 . 04 . 2010 10 : 37 : 56
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile