İngiltere'den Yasadışı Göçe Karşı Tel Duvarla Önlem

İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın Güvenlik ve Göçten Sorumlu Bakanı James Brokenshire, Fransa'nın Calais limanından İngiltere'ye yasadışı yollarla göç etmek isteyenleri durdurmak için Fransa'ya, Galler'deki NATO Zirvesi'nde kullanılan çelik güvenlik tellerini göndereceklerini açıkladı.

Brokenshire, The Telegraph gazetesine yazdığı makalede son zamanlarda Fransa'nın Calasis limanında İngiltere'ye yasadışı yollarla göç etmeye çalışanların sayısında artış yaşandığını belirterek, "Fransız ortaklarımıza bu hafta Newport şehrinde yaptığımız NATO Zirvesi'nde güvenlik için kullandığımız çelik çitleri kullanmayı teklif edeceğiz" dedi.

Dünyanın dört bir yanından İngiltere'ye göç etmek isteyenlerin olduğunu belirten Brokenshire, "Halen birçok insan buraya ne korunmak ne de ekonomiye dikkate değer bir katkı yapmak için gelmeye çalışmıyor. İngiltere'ye gelmeye çalışan bu kişilerin girişimlerinin en başta durdurulması herkesin yararına" ifadesini kullandı.
Fransa'nın önemli liman kentlerinden biri olan Calais'in yasadışı göç ile anılmasının Fransa'nın da yararına olmadığını belirten Brokenshire, "Calais'te güvenlik tedbirlerinin artırılması için, teknolojinin geliştirilmesi için milyonlarca sterlin yatırım yapıldı. Oradaki çalışanlarımızın sayısını artırdık, güvenlik devriyelerimizin sayısını yükselttik" dedi.

Fransa'nın Calais limanında daha fazla önlemin alınabileceğini vurgulayan Brokenshire, "Daha fazlasını yapabiliriz. Bu yüzden Calais limanında üç ay önce güvenlik önlemlerinin daha da artırılması için 3 milyon sterlin daha teklif ettik. Açık bir şekilde kendi topraklarındaki limanın güvenliğini sağlamak Fransa'nın sorumluluğunda. Fakat bu konuda yardımcı olmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Geçen hafta Fransa'nın Calais limanında çok sayıda yasadışı göçmen 5 metre uzunluğundaki güvenlik tellerini aşarak zorla limandaki kamyonlara girmeye çalışmış, görüntülerin ardında limanda güvenlik önlemleri yükseltilmişti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile