Insaat Firmasi Magdurlari Hakkini Ariyor

Insaat Firmasi Magdurlari Hakkini Ariyor

Gaziantep’te Yükselis Turan Yatirim adli bir insaat firmasinin Beylerbeyi ve Yeditepe Mahallelerinde insasi devam eden apartmanlardaki her daireyi 2 ila 15 kisiye sattigini iddia eden vatandaslar, isyan etti. Yetkililerden yardim isteyen vatandaslar, magdur edildiklerini söyledi.

Yükselis Turan Yatirim adli bir insaat firmasinin Beylerbeyi ve Yeditepe Mahallelerinde insasi devam eden apartmanlardaki her daireyi 2 ila 15 kisiye sattigini iddia eden vatandaslar, firma önünde eylem yapti. Magdur edildikleri için yetkililerden yardim isteyen vatandaslar, firma yetkililerine ulasamadiklarini söyledi.

Iddialarin sorulacagi firma yetkililerine ise ulasilamiyor.

“ Benim dairemi benden baska 15 kisiye daha satildigini ögrendim”

Almak istedigi dairenin daha sonradan 15 kisiye daha satildigini ögrendigini belirten magdur Meryem Aslan, “ Yeditepe ve Beylerbeyi Projeleri adi altinda ayni daireleri akliniza gelmeyecek sayidaki insanlara sattilar. 3-5 Bin TL demeden insanlarin yastik alti birikimlerini ellerinden alip ev sahibi olma vaadiyle kandirdilar. Insanlar 2014 yilindan bugüne kadar para vermisler ne zamanki evimiz nerede dediklerinde ise firma yetkilileri türlü bahanelerle insanlari kandirmis. Biz devletimizden yardim istiyoruz. Çiksinlar, saklanmasinlar biz açiklama bekliyoruz. Benim dairemi benden baska 15 kisiye daha satildigini ögrendim” ifadelerini kullandi.

“Ikimize ayni evi satmislar”

Ayni evi aldiklarini tesadüfen fark ettiklerini söyleyen 2 kadin ise , “1 yil önce 3+1 daire aldik. Ayni evi bir baska tarihte ablaya satmislar. Merkezlerine gidiyoruz ancak her yer kapali. Kimseyle muhatap olamiyoruz. Kimse daireniz su zaman teslim olacak bile demiyor ve telefonlarini da açmiyorlar. Paralarimizi vermiyorlar. Magdurlar olarak bir grup kurduk ve evraklarimizi oradan paylastik. Tesadüfen ikimizin de ayni evi aldigi ortaya çikti” dediler.

“Basimizi sokacak evimiz olsun istedik”

Ev sahibi olma umuduyla para yatirdigini ancak dolandirildigini belirten magdur Haci Çiçek, “Ben de yaklasik 1 yil önce firmanin Beylerbeyi Mahallesinde insasi devam eden projeden 2+1 daire almak istedim. 40 bin TL ödeme yaptim ama 30 bin, 300 bin, 200 bin TL veren insanlarda var. Bu insanlar emegini vermis oraya bu hayatta emekten üstün bir sey yoktur. Insan emegini bir umuda baglar bizde basimizi sokacak evimiz olsun istedik. Bu adamlar bizi dolandirdi. Bunun adi düpedüz dolandirmaktir. Beylerbeyi ve Yeditepe Mahallerinde insaatlar var. Toplamda suana kadar 100 kisiyiz ama belki daha fazlayizdir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile