Insaat Ustasinin Objektifinden Kelebek Avi

Insaat Ustasinin Objektifinden Kelebek Avi

Isparta’da yasayan 20 yillik insaat ustasi Süleyman Erdeger, hobi olarak 8 yildir doga fotografi çekiyor. Erdeger, Isparta’da yasayan 169 kelebek türünün158 tanesini fotografladigini söyleyerek insanlara insaatçiyim dedigim zaman sasiriyorlar dedi.

Isparta’da 20 yildir insaatlarda boya ve montalama ustasi olarak çalisan 45 yasindaki Süleyman Erdeger 2017 yilindan beri hobi olarak doga fotograflari çekiyor. Çocuklugundan beri fotograf çeken Erdeger kelebekleri sevdigini söyleyerek, özelliklere kelebek fotografi çektigini belirtti.

Evli 2 çocuk babasi olan Erdeger insaattan kalan bos vakitlerini sürekli dogada geçirerek fotograf çektigini belirttigi konusmasinda “20 yildir insaatla ugrasiyorum. Insaatta iç boya ve dis mantolama ustasiyim. Bos zamanlarimda kelebek fotografi çekiyorum. Benim çocuklugumda eski pozlu makinalarda fotograf çekerdim bayramlarda, arkadas ortamlarinda. Ilk baslarda yari crop bir fotograf makinesi aldim bir defa kelebek çektim ve kelebegin detaylari çok hosuma gitti. Hem de doga gezilerini severdim sonra makro lens edindim makro lensle kelebekleri detaylandirmaya basladim” dedi.

Mevsim nedeniyle kelebek haricinde yaban hayvani ve kuslari da çektigini söyleyen Erdeger “Arazide dolastigimiz için yaban hayvanlari da görüyorum ve yaban hayvanlarini da çekiyorum Bunun yaninda kus da çekiyorum. Yaklasik 100’ün üzerinde kus türü de var kus da çektim. Kelebekler genel de yazin oluyor, kisin kelebeklerin olmadigi zamanlarda canimiz sikilmasin, vaktimizi bosa geçirmeyelim diye kus fotografi da çekiyorum. Kisin memeli hayvanlar da çekiyorum gördügüm arazilerde bu sekilde devam ediyorum” dedi.



“Isparta da 169 tane kelebek türü yasiyor bunun 158 tanesini fotograflayabildim”

Isparta haricinde çevre illere de giderek kelebek ve doga fotografi çektigini vurgulayan Erdeger, “Isparta da 169 tane kelebek türü yasiyor bunun 158 tanesini fotograflayabildim. Çekemedigim diger kelebekleri de çevre illerde çektim ama Isparta’da 158 tane kelebek fotograf çektim. Yaklasik 100’ün üzerinde kus fotografim var diye biliyorum” dedi.

“Insaatçiyim dedigim zaman insanlar sasiriyorlar”

Fotografçilik hobisinin genelde insanlar tarafindan güzel karsilandigini söyleyen Erdeger, “Benim yakin çevremdeki arkadaslarim yillardir fotografla ugrastigim çekim yaptigimi biliyorlar o yüzden çok fazla farkli tepki olmuyor ama il disindan gelen arkadaslarimiz beni ilk defa taniyan ve tanistigimiz arkadaslar arasinda konu genellikle fotograf olunca güzel sohbetimiz oluyor. Fotograf çekerken tanistigim insanlar benim meslegimi sorunca arkadaslar insaatçi, insaat boyacisiyim, mantolama ustasiyim dedigim zaman biraz sasirir haliyle tebrik ediyorlar. Insaat ustasi olup ta böyle bir hobimin olmasini güzel karsilayarak tebrik ediyorlar” seklinde konustu.

“Isparta’da yasayan kelebekleri kitap haline getirmek istiyorum”

Erdeger fotografçiliginin yani sira gelecek yillarda çekmis oldugu fotograflardan kitap çikarmayi amaçladigini belirttigi konusmasinda “Isparta’da fotograf konusunda aktivitelerimiz oluyor. Isparta sanat ve fotograf dernegimiz var her hafta persembe günleri fotografçi arkadaslarimizla dernekte sergi açarak sunum yapiyoruz ve fotografla ilgilenen, seven herkesi davet ediyoruz. Serginin yani sira beni söyle bir düsüncem var Isparta’da yasayan kelebeklerin hemen hemen hepsini çektim. Çesitlilik açisindan az bir açigim var onlari da tamamlayip önümüzdeki yillarda Isparta’da yasayan kelebekleri bir kitap haline getirmek istiyorum. Disardan gelen misafirlerimiz Türkiye genelindeki diger fotografçilarin Isparta ile ilgili hemen ulasabilecekleri bir bilgi olmasi için bir çektigim kelebekleri hem görsel hem de bilgisini toplayacagim bir kitap çikartmak istiyorum amacim bu sekilde” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile