İnterneti az kullananlara Türk Telekom'dan yeni kampanya

İnterneti az kullananlara Türk Telekom'dan yeni kampanya

Türk Telekom'un yeni kampanyası interneti az kullananlara ucuz internet sunarken hergün internete bağlananlara ise yüksek fatura çıkartıyor.

  Aboneler , internet hizmetine erişim iç ; in aylık 3 TL sabit ü ; cret ö ; deyecek . İnternete girdiği her gü ; n iç ; in ( 500 MB kullanımla sınırlı ) de 3 TL ö ; deyecek . 1 ay iç ; inde yalnızca 5 gü ; n internete giren bir abone , 15 TL kullanım , 3 TL ' de sabit ü ; cret olmak ü ; zere 18 TL ö ; demede bulunacak .

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ' nun ( BTK ) onayına sunulan ' her eve internet ' projesi , yoğun biç ; imde internet kullananlardan daha ç ; ok ay iç ; inde belli gü ; nlerde internete giren potansiyel aboneleri hedefliyor .


BTK ' nın , Tü ; rk Telekom ' un teklifini en kısa sü ; rede gü ; ndemine alması bekleniyor . Kurum ' un onayının ardından uygulamaya geç ; ilecek . Tü ; rk Telekom yetkilileri , bu uygulamadan , mevcut abonelerin de yararlanabileceğini belirterek , &ldquo ; Proje , her kesime ve her aboneye aç ; ık olacak&rdquo ; dedi . Tü ; rk Telekom yetkilileri , Tü ; rkiye ' deki internet abone sayısını artırma hedefi doğrultusunda hayata geç ; irilecek olan ' her eve internet ' projesinin ç ; eşitli kampanyalarla da destekleneceğini aç ; ıkladı . Yetkililer , gü ; nde 3 TL ' ye internet uygulamasının bilgisayar kampanyalarıyla birleştirilebileceğini kaydetti .

GÜ ; NLÜ ; K İNTERNET SİSTEMİ NASIL İŞLEYECEK?

Abone , piyasada faaliyet gö ; steren herhangi bir internet servis sağlayıcıya ( ISS ) başvuracak . Evine , internet bağlantısı yapılmasını talep edecek . Aboneye , internet bağlantısı 3 TL karşılığı yapılacak .

Tü ; rk Telekom yetkilileri , projenin hedeflerinden birinin abonelerin internete erişimini sağlamak olduğunu belirterek , bu noktada internetin eve erişmiş olacağı ve abonenin istediği anda kullanabileceği internete sahip olmuş olacağını belirtiyor .

Abone , uygulama ç ; erç ; evesinde aylık 3 TL sabit ü ; cret ö ; deyecek .

Abone , internete her girdiği gü ; n iç ; in ( 500 MB kullanımla sınırlı ) 3 TL daha ö ; deyecek . Kota aşımı ayrıca ü ; crete tabi tutulacak .

Abone , 1 ay iç ; inde 5 gü ; n internete girdi . 15 TL internet kullanım , 3 TL ' de sabit ü ; cret olmak ü ; zere 18 TL ö ; deme yapacak .

Sık kullanan aboneler dikkat!

Tü ; rk Telekom ' un verilerine gö ; re , Mart 2010 tarihi itibarıyla bir ADSL abonesinin ortalama aylık data kullanımı 11 . 2 GB ' yi buluyor . Yani abone başına ADSL kullanımı iki katına yakın yü ; kseldi . Bu nedenle interneti sık kullanan abonelerin yeni uygulamayı tercih etmeden ö ; nce dikkatli olması gerekiyor . Her gü ; n internete giren bir abone iç ; in gü ; nlü ; k 3 TL ' den aylık ü ; cret 3 TL ' lik sabit ü ; cretle birlikte 93 TL ' yi buluyor .

Dar gelirli kesimle abone sayısı 10 milyona ç ; ıkacak

Tü ; rk Telekom , bu uygulamanın ' yoğun internet ' kullanıcılarından daha ç ; ok ö ; zellikle kırsalı ve toplumun dar gelirli kesimlerini internetle tanıştırmayı amaç ; lıyor . Uygulamayla , internet abone sayısının 6 . 8 milyondan 10 milyona ç ; ıkması bekleniyor . Tü ; rk Telekom ' un halen aylık 4 GB ' lik en dü ; şü ; k tarifesinin ü ; creti 27 TL .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile