İP'nin basına Savcı Öz'e açtığı tazminat davası reddedildi

İşçi Partisi'nin, Ergenekon soruşturması savcısı Zekeriya Öz hakkında, basına bilgi sızdırdığı gerekçesiyle açtığı 100 bin liralık manevi tazminat dav

İşçi Partisi'nin, Ergenekon soruşturması savcısı Zekeriya Öz hakkında, basına bilgi sızdırdığı gerekçesiyle açtığı 100 bin liralık manevi tazminat davası reddedildi.

İstanbul 4. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilen kararda, davacılar İşçi Partisi (İP) Genel Başkanlığı ve Ulusal Kanal'ın avukatlarının, özel bir televizyon muhabirinin haber bülteninde Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Öz ile görüştüğünü söylediği ve bu görüşmenin içeriğini anlattığı iddiaları üzerine dava açtıkları hatırlatıldı.

Dava dilekçesinde Zekeriya Öz'ün Ergenekon soruşturmalarının merkezinde Ulusal Kanal ve İşçi Partisi'nin olduğu şeklinde açıklamalar yaptığı belirtilerek kesinleşmiş bir karar olmadan yapılan bu açıklamalar nedeniyle İP için 50 bin ve Ulusal Kanal için 50 bin lira manevi tazminat talep edildiği kaydedildi.

Bu talep üzerinde açılan davayı reddeden mahkeme, haberin güncel ve görünen gerçeğe uygun olduğunu belirtti. Mahkeme, kamu yararının bulunduğunu, haber verme ve kamuoyunu bilgilendirme sınırının aşılmadığını kaydetti. Haberi yapan muhabirin bilgileri savcı Öz'den aldığına dair bölümün ise Zekeriya Öz'ün hak alanını ilgilendirdiğine dikkat çeken mahkeme, bu iddianın Öz ve muhabir arasında ispatı gereken bir konu olduğuna karar verdi. Mahkeme, muhabirin avukatlarının ücreti olan bin TL ile, Öz'ün tebligat gideri olan 4 lira 50 kuruşun İP ve Ulusal Kanal'dan alınmasına hükmetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile