İptal edilen KPSS 31 Ekim'de, TUS ilkbahara kaldı

ÖSYM'nin çiçeği burnunda ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir sınav takvimini belirledi. İptal edilen KPSS 31 Ekim'de yapılacak. Doktorlara kötü haber TUS sekiz ay gecikecek. Tabipler Odası tepkili


BETÜL KOTAN

ANKARA - KPSS’deki sızdırma iddialarının açığa çıkmasının ardından iptal edilen Eğitim Bilimleri testiyle, ertelenen 12 sınava ilişkin yeni takvim belli oldu. ÖSYM; KPSS Eğitim Bilimleri sınavını 31 Ekim’de yapacak. Eğitim bilimleri sınavı için tekrar başvuru alınmayacak, adaylar daha önce girdikleri yerlerde sınava girecekler. Sınav soruları oluşturulan yeni komisyon tarafından hazırlanacak. Tıpta Uzmanlık Sınavı’nın (TUS) ise sonbahar döneminde yapılmamasına karar verildi. TUS ilkbahar’da yapılacak.

ÖSYM, sınav takviminin ardından yeni sınavlar için de çalışmalarına başladı. Tüm soru bankaları çöpe giden ÖSYM, yeni soruları hazırlamak için akdemisyenlerden de yardım alacak. Yeni komisyonlari yeni sınavları hazırlayacak. Sınav dönemlerinde de olağanüstü güvenlik önlemi alınacak.

İptal edilen eğitim bilimleri testine girecek şüpheli adaylara yönelik, ÖSYM tarafından özel önlemler alınacak. Sınavda tam puan yapan 320 aday daha önce girdikleri salonlardan farklı bir yerde sınava gerecek, 4 bin şüpheli adayın sınava gireceği salonlarda ise özel güvenlik tedbirleri uygulanacak.

ÖSYM’nin yeni takvimine göre, en mağdur olanlar hekimler oldu. ÖSYM, uzmanlık gerektiren sorularının hazırlanması vakit alacağı için Tıpta Uzmanlık Sınavı(TUS) ve Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Sınavı’nın sonbahar dönemlerinde yapılamayacağını, bu yüzden bu sınavların ilkbahardaki sınavlarla birleştirileceğini açıkladı.

TTB Merkez Konsey Başkanı Eriş Bilaloğlu, TUS ve Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitim sınavlarının ilkbahara bırakılması üzerine şaşkına döndü. Bilaloğlu, tepkisini şöyle dile getirdi: “8 aylık gecikme, bir kere hekimlerin morallerini çok olumsuz etkileyecek. Asistanlar sınava giremediği için yeni yerlerine gidemeyecek.Doktor açığı ortaya çıkacak.”

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile