Irak'ın Kuzeyine Hava Harekatı

Irak'ın kuzeyindeki Kandil, Hakkurk ve Avaşin'de tespit edilen hedeflere dün saat 23.00'te başlatılan hava taarruzu 01.40'ta sona erdi Teröristlere ait sığınak, barınak ve yer altındaki depolama tesislerinin imha edildiği hava taarruzuna, dört F16 ve on dört F4 2020 savaş uçağı katıldı Şırnak'ın Güneyçam kırsalında dün ve bugün gerçekleştirilen 2 hava taarruzunda tespit edilen bölücü terör örgütü hedefleri tam isabetle vuruldu

Irak'ın kuzeyindeki Kandil, Hakkurk ve Avaşin'de tespit edilen hedefler, dün gece başlatılan ve 2 saat 40 dakika süren hava taarruzuyla vuruldu. 18 savaş uçağıyla gerçekleştirilen hava harekatında, teröristlere ait sığınak, barınak ve yer altındaki depolama tesisleri imha edildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, dün gece 23.00-01.40 saatlerinde Irak'ın kuzeyindeki Kandil, Hakkurk ve Avaşin'de tespit edilen hedeflere hava taarruzu düzenlendi.

Tespit edilen tüm hedeflerin tam isabetle vurulduğu hava taarruzuna, dört F-16 ve on dört F-4 2020 savaş uçağı katıldı.

Harekatta teröristlere ait sığınak, barınak ve yer altındaki depolama tesisleri imha edildi. Görevini başarıyla yerine getiren uçaklar, üslerine geri döndü.

Öte yandan, alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu dün akşam 18.10-18.25 ve 02.50-02.55 saatlerinde, Şırnak'ın Güneyçam kırsalında tespit edilen bölücü terör örgütü hedeflerine, her seferinde iki F-4 2020 savaş uçağıyla hava taarruzu gerçekleştirildi.

Bölgede belirlenen hedefler tam isabetle vurularak imha edildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile