Iran'da Üniversitelerde Tutuklu Ögrenciler Için Protesto

Iran’da gösterilerde tutuklanan ögrencilerin serbest birakilmasi için ülke genelindeki üniversitelerde protestolar düzenlendi.

Iran’da Mahsa Amini’nin hayatini kaybetmesinin ardindan baslayan protestolarda tutuklanan ögrencilerin serbest birakilmasi için bugün ülke genelindeki üniversitelerde gösteri düzenlendi.

Iran’in önde gelen Tahran Sehit Behesti, Alzahra, Kharazmi, Amirkabir, Islami Azad, Yazd, Meshed, Siraz, Bilim ve Teknoloji Tebriz üniversitelerindeki ögrenciler gösterilerde tutuklanan ögrencilerin serbest birakilmasi çagrisinda bulundu. “Tutuklu Ögrenciler serbest birakilsin!”, “Ögrenciler uzaklastirildikça üniversiteler boykot edilecek” yazili pankartlar tasiyan ögrenciler, “Kadin, yasam, özgürlük” , “Zahidan’dan Tahran’a, Iran’in her yeri kana bulandi”, “Çocuk öldüren bir hükümet istemiyoruz” sloganlari atti.

Meshed Üniversitesi ögrencileri, ögrencilerin tutuklanmasi, tehdit edilmesi ve okuldan uzaklastirilmasi nedeniyle bir sonraki duyuruya kadar derslere girmeyeceklerini açikladi.

Tahran’da 13 Eylül’de ahlak polisi olarak bilinen Irsad devriyeleri tarafindan gözaltina alindiktan sonra hastaneye kaldirilan Mahsa Amini, 16 Eylül’de hayatini kaybetmisti. Iran devlet televizyonu Amini’nin hayatini kaybetmesinin ardindan ülke genelinde baslayan protestolarda aralarinda polis memurlari ve Devrim Muhafizlarina bagli Besic milislerinin de bulundugu en az 41 kisinin hayatini kaybettigini duyurmustu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile