Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Engin Aksoy, "Türk Sanayicileri ve Is Insanlari Dernegi'nin (TÜSIAD) arastirmasina göre, 2020'de ülkemizde dijitallesme yatirimlari yüzde 35 artti. Bugünkü ekonomik duruma ve gelecege baktigimizda, sirket verimliligini artirmak için dijitallesmenin ana unsur oldugunu düsünüyoruz." ifadelerini kullandi.
Vodafone'dan yapilan açiklamaya göre, Capital ve Ekonomist dergileri öncülügünde, Vodafone Business sponsorlugunda düzenlenen CEO Club Online Summit, dijitallesmenin gücüyle is dünyasinin liderlerini bir araya getirmeye devam ediyor.
Online platformda gerçeklesen CEO Club'da is dünyasi temsilcileri 2021 yili degerlendirmesini yaparak, 2022 beklentilerini paylasti.
Açiklamada görüslerine yer verilen Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy, isletmelerin ancak dijitallesmeyle büyüyebilecegini, bu sekilde hem yerel hem global rekabette bir adim önde olabilecegini aktardi.
Aksoy, TÜSIAD'in arastirmasina göre, 2020'de Türkiye'de dijitallesme yatirimlarinin yüzde 35 arttigini belirterek, sunlari kaydetti:
"Dünyanin geçirdigi zor dönemlerde, yatirimlarin hiz kesmedigi alanlarin en basinda dijitallesme geliyor. Uzun süredir isletmelerin ancak dijitallesme ile büyüyebilecegini, yerel ve global rekabette bir adim önde olabilecegini gördük. Bugünkü ekonomik duruma ve gelecege baktigimizda, sirket verimliligini artirmak için dijitallesmenin ana unsur oldugunu düsünüyoruz. Günümüzde dijitallesmede üç önemli konudan bahsediyoruz, birincisi ‘baglanti’ yani 5G gibi teknolojilerle interneti daha etkin kullanabilmek, ikincisi ‘bulut teknolojileri’, üçüncüsü ‘yapay zeka’.
Bu üç teknolojiyi ne kadar etkin kullandigimiz hem sirketlerimizi hem tüketicimizi ne kadar dönüstürdügümüzün ve basarimizin belirleyicisi olacak. Yaptigimiz her iste bu üç teknolojiyi kullaniyor olmak verimimizi artirirken tüketici ihtiyaçlarina da daha iyi cevap vermemizi saglayacak. Baglanti, internet altyapisi, bulut teknolojileri ve yapay zeka gelecege giden yolda oldukça önemli."
IDC tarafindan yapilan bir arastirmaya göre, dünya çapindaki dijital dönüsüm yatirimlarinin önümüzdeki 4 yilda 7,4 trilyon dolari asacagini bildiren Aksoy, arastirmalara göre önümüzdeki dönemde oyun degistirici unsurun dijital servisler olacagini aktardi.
Etkinlik kapsaminda Vodafone Türkiye Icra Kurulu Baskan Yardimcisi Özlem Kestioglu'nun moderatörlügünde gerçeklestirilen "CEO Agenda 2022" panelinde ise Akkök Holding CEO'su Ahmet Dördüncü, Dogan Holding CEO'su Çaglar Gögüs, Borusan Holding CEO'su Erkan Kafadar, Yildiz Holding CEO'su Mehmet Tütüncü ve Tosyali Holding CEO'su Dr. Suhat Korkmaz, 2021 yilini degerlendirirken 2022 beklentilerini paylasti.
Is Dünyasi CEO Club'da 2022 Beklentilerini Degerlendirdi
Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi Engin Aksoy: 'TÜSIAD'in arastirmasina göre, 2020'de ülkemizde dijitallesme yatirimlari yüzde 35 artti. Bugünkü ekonomik duruma ve gelecege baktigimizda, sirket verimliligini artirmak için dijitallesmenin ana unsur oldugunu düsünüyoruz'



















