İşadamı Erdem: Durmayın, Türkiye’nin Dışına Çıkın

İşadamı Erdem: Durmayın, Türkiye’nin Dışına Çıkın

İşadamı Dr. Zeynel Abidin Erdem, ekonomide büyük bir patlamanın başladığını ve Türkiye’nin başını alıp gittiğini söyledi.

Erdem, gençlerin ve müteşebbislerin dünyaya açılmasını istedi. Eline süpürgesini alıp evinin önüne çıkan herkesin, “Türkiye buradan geçmesin” dediğini belirten Erdem, “Çünkü Osmanlı rüzgârından korktular. –Gözünüz kör olsun– Osmanlı yaklaşık 100 yıldır gitti. Böyle bir imkân ve düşünce olamaz. Belli kesimler bu fikirden Türkiye’yi vurmaya başladı.” şeklinde konuştu.

730 dönümlük alandan Filistin’in dörtte üçünü kapsayan topraklarda 14 yaşındaki çocuğun attığı taşa tankla karşılık veren İsrail’in Türkiye aleyhinde faaliyetlerine dikkat çeken Erdem, “Ülkeyi yöneten insanlar bu insafsızlığı görmüyor muydu?. Birilerinin buna ‘dur’ demesi gerekiyordu ve ‘dur’ dedi.

‘Dur’ deyince 300–400 milyon kişi tarafından alkışlandı ve ülke büyüdü.” bilgisini verdi.Kuzey Kıbrıs eteklerinde petrol arayan İsrail’in önümüzdeki bir ay içinde Romanya ve Bulgaristan ile anlaşmalarıyla Karadeniz’de de başlayacağını vurgulayan Erdem, “Bunun nedeni aydınlık oldu, gün ışıdı. Türkiye susmayacak. Kuşatılsa bile yine bu ülke mutlaka kazanacaktır. Maddi olarak çok büyük devlet olmayabiliriz; ama jeopolitik bakımdan dünyanın en önemli kaynağında yer bulmuştur.” dedi.

Adana Barosunun Avukatlar Haftası etkinlikleri kapsamında Seyhan Otelinde düzenlediği “Türkiye’nin Jeopolitiği, Ortadoğu’da neler oluyor” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Erdem, ülkenin siyasi ve jeopolitik sıkıntılarla çektiğini bildirdi.İbrenin lehine döndüğünü Türkiye’nin Ortadoğu, Afrika, Asya ve Akdeniz ülkeleriyle çok güzel ilişkiler kurduğunu aktaran Dr. Zeynel Abidin Erdem, “Ama bir el tarafından ‘beyler galiba çok oldunuz.’ demeye başladı.

Geçmişte birçok Türk yöneticileri risk almaz, ‘hazır olda’ durmayı severdi. Turgut Özal’ın dışında direnmeyen bir konumdaydı.” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI GÜL TARİHİ BİR KONUŞMA YAPTI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Suriye konusunda “Askeri hazırlık yapmamız” sözleriyle Harp Akademilerinde tarihi bir konuşma yaptığına dikkat çeken Erdem, gerekirse bu topraklarda sıcak savaşın da yapılacağını hatırlattı. Türkiye’nin konuştuğu 12 Eylül darbesinin Türkiye’nin işinin olmadığını savunan Erdem, şöyle devam etti: “12 Eylül sizin kanınızı, canınızı, vicdanınızı sömüren toplumların organize ettiği birleşik bir harekettir. 12 Eylül’den önce Türkiye eğer Yunanistan’a ‘arkadaşlar kavga etmeyin, biz NATO’ya alıyoruz; zaten uslu çocuğuz’ deyip ortaya çıksaydık, hiçbir hareket olmayacaktı. Erimiz şehit olmayacaktı, huzursuzluk olmayacaktı; kimse Kenan Evren diye bir adamı tanımazdı. Ama şartları o kadar düzgün organize ettiler ki; size diz çöktürdüler. Şimdi daha ciddi bir coğrafya değişikliğine gidiliyor. Bu Ortadoğunun sonunu getirecek.”

ARTIK BATI DÖNEMİ DEĞİL
Bilgi teknolojilerine dönmesi gerektiğinin altını çizen Erdem, Amerika’nın Türkiye’de 2 bin 11 büyük şirketinin bulunduğunu açıkladı.

Ülkenin şimdiden planlanmayan geleceğin mahkûmu olabileceği uyarısında bulunan Erdem, şunları söyledi: “Türkiye başını alıp gitmek zorundadır. Önümüzdeki dönem artık batının değil; Çin, Hindistan, Japonya ve Uzak Doğu’nundur. ABD Başkanı Obama bu işin farkındadır. Bizler sabah kalkıp işimize gidiyor, akşam evimize dönüyoruz. Politikacılar günlük kavgalarla, atılan sis bombaları altında dünyayı görmeden dövüşüyoruz. Bu şekilde iç barışı bile sağlayamadık. Dünya devletleri önümüzdeki 100 yılı düşünüyor. Gençlere sesleniyorum: Eğer sınırları aşıp Hollanda da, İngiltere’de büro açmaz, Amerika ve Çin’de ortak bulmazsanız, tek başına kalmaya mecbursunuz. Durmayın, gidin; Türkiye’nin dışına çıkın. Onun için Pakistan, Afganistan’da da; nerede gerekiyorsa orada olacak. Gerekirse şehit de verecek.” Türkiye’nin dışarıda çok güçlü göründüğünü ve herkesin ‘korkup, mesafeli davrandığını’ belirten Erdem, sadece Kazakistan, Özbekistan ve Türkmenistan’da Türk müteahhitlerinin 234 milyar dolar hizmet verdiğini söyledi.

Türkiye ihracatının 235 milyar dolar olduğunu hatırlatan Erdem, “Korkmayın, çok büyük bir milletiz. 2023’te dünyanın en büyük 10, Avrupa’nın 6. büyük ekonomisi olacağız. İhracatımız 500 milyar dolara ulaşacak. Ama tek bir şartla: Hudut sınır, içerdeki ideolojik ve etnik grupları içimize alarak. Eğer burada çapraz bir durum olursa, Allah Türkiye’nin yardımcısı olsun. Dünya açıklanan teşvik sistemi tam bir cumhuriyet devrimidir.” ifadelerini kullandı. Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Barosu Başkanı Aziz Erbek’in yanı sıra çok sayıda avukatın ilgiyle izlediği toplantıda Erdem, soruları cevapladı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile