Kozan ilçesi Faydali Mahallesi’nde gerçeklestirilen güreslerin açilisinda konusan Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar güres sporunun Türk Milleti için önemine degindi. Karalar, “20 binin üzerinde gence çok sayida bransta spor egitimi veriyoruz ama güresin bizim toplumumuzun üzerinde çok özel bir yeri var. Dünyaya ‘Türk gibi kuvvetli’ dedirten ata sporumuzdur güres. Sanli bayragimizi göndere çektiren bütün sampiyonlarimizi buradan saygiyla aniyorum. Merhum Ismet Atli da efsane güresçilerimizden biridir. Onun adina yakisir bu güresleri her yil düzenlemek ve ata sporumuzu yasatip gelistirmek istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Saglam kafa saglam vücutta bulunur’ diyerek sporun önemini dile getirmistir. Spor ayrica çok sayida insani bir araya getiren, kaynastiran ve sosyal baglari güçlendiren bir olgudur. Bütün sporcularimiza basarilar diliyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ayni zamanda ahlaklisini severim’ sözlerine uygun sporcular olmalarinin önemine bir kez daha vurgu yapmak istiyorum” dedi.
Baskan Zeydan Karalar konusmasini söyle tamamladi:
“Mehter Marsi da bizimdir Izmir Marsi da bizimdir, Malazgirt Zaferi de biçimdir, Ulusal Kurtulus Savasi da bizimdir. Hepsine sahip çikmak lazimdir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e minnet borcumuz oldugunu asla unutmayalim. Bizim yolumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur, baska da yolumuz yoktur.”
Güreslerin sonucunda Ali Bönceoglu baspehlivan olurken, Halil Hopur ikinci, Isa Göçen ile Adem Uzun üçüncü oldu.
Baspehlivanlikta dereceye giren sporculara toplam 26 bin lira ödül verilirken, güreslerde toplam 270 bin lira ödül dagitildi.
Ismet Atli Karakucak Güresleri'nde Baspehlivanligi Ali Bönceoglu Kazandi
Dünya ve Olimpiyat Sampiyonu efsane güresçi, Adanali Ismet Atli adina Adana Büyüksehir Belediyesi’nce düzenlenen 6. Geleneksel Ismet Atli Karakucak Güreslerinde baspehlivanligi Ali Bönceoglu kazandi.



















