İsmet Yılmaz Aliyev ile bir araya geldi

İsmet Yılmaz Aliyev ile bir araya geldi

Yılmaz Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından kabul edildi, Azeri mevkidaşı Abiyev ile bir araya geldi

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'ne destek olmaya, ortak faaliyette bulunmaya ve ortak üretim yapmaya hazırız'' dedi.

Azerbaycan Savunma Bakanı Sefer Abiyev'in daveti üzerine resmi ziyaret amacıyla Bakü'de bulunan Yılmaz, temasları çerçevesinde Azerbaycan'ın eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in kabri ile Şehitler Hıyabanı'ndaki Türk ve Azeri şehitliklerini ziyaret etti.

Şehitlik ziyaretinden sonra gazetecilere açıklamada bulunan Yılmaz, Haydar Aliyev'in ''bir millet iki devlet'' sözünü hatırlatarak, ''Bu sadece bizim söylediğimiz bir husus değil, diğer ülkeler de bu kardeşliğin farkındadırlar ki, bir çok uluslararası toplantıda, 'sizler tek millet iki devletsiniz' diyorlar'' dedi.

Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin 'çok güzel' olduğunu belirten Yılmaz, ''kendisinin gerçekleştirdiği bu ziyaretle, zaten güzel olan ilişkilerin daha iyi ve güzel olacağını düşündüğünü'' söyledi.

Yılmaz, iki ülke arasında herhangi bir siyasi sorun olmadığını ve uluslararası platformlarda birbirlerini desteklediklerini belirterek, ''Halklar arasında dostluk üzerine sağlam temellere dayandığından, bizim bu ilişkilerimiz ne zamana, ne de mekana tabidir. Zaman da, mekan da değişse Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dostluk sarsılmaz'' dedi.

''Türkiye'nin Azerbaycan'a savunma alanında destek olacak mı?'' sorusu üzerine Yılmaz, Türkiye'nin savunma konusunda her zaman Azerbaycan'a destek olacağını söyledi.

Türkiye ile Azerbaycan arasında stratejik işbirliği anlaşması imzalanmasıyla ilgili bir soru üzerine Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:

''Hem stratejik ve karşılıklı yardımlaşma anlaşması imzalandı, hem de sayın Başbakanımız ile sayın (Azerbaycan)Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Yüksek İstişare Konseyi'nin kurulması da kararlaştırıldı. Birisi Azerbaycan'da diğeri İstanbul'da beyan edildi. Dolayısıyla Yüksek İstişare Konseyi, iki ülke arasındaki ilişkilerin temellerini oluşturacaktır. Bizim Türk Silahlı Kuvvetleri'nin savunma açısından her ne imkanı varsa, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'ne destek olmaya, ortak faaliyetlerde bulunmaya, ortak üretim yapmaya hazırız.''

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Bakü'deki temasları kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından da kabul edildi.

Zagulba Sarayı'ndaki kabulde Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Hulusi Kılıç ile Silahlı Kuvvetler Ataşesi Tuğgeneral Yücel Karauz da hazır bulundu.

Yılmaz, Bakü'deki temasları sırasında Azeri mevkidaşı Sefer Abiyev ile de bir araya geldi.

Yılmaz ve Abiyev'in görüşmesi Savunma Bakanlığı binasında yapıldı
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile