Isparta Belediyesi, Japonya Büyükelçiliginin 'Yerel Projelere Hibe Programi'na Basvurdu

Isparta Belediyesi, Japonya Büyükelçiliginin 'Yerel Projelere Hibe Programi'na Basvurdu

Isparta Belediyesi, Japonya Büyükelçiliginin ‘Yerel Projelere Hibe Programi’na, ‘Isparta’da Engelli Bireyler için Ulasim Araci Saglanmasi Projesi’yle basvuru yapti. Basvuru kapsaminda ön inceleme yapmak üzere Isparta’ya gelen Japonya Büyükelçiligi Ekonomi Bölümü Katibi Wataru Ishii ve Proje Uzmani Pinar Cantürk, Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’i ziyaret etti.

Isparta Belediyesi, Japonya Büyükelçiliginin 2024 ‘Yerel Projelere Hibe Programi’na, ‘Isparta’da Engelli Bireyler için Ulasim Araci Saglanmasi Projesi’yle basvuru yapti. Proje onaylandigi takdirde Japonya Büyükelçiligi tarafindan engelli bireylerin ulasimini saglamak amaciyla Isparta Belediyesine bir araç hibe edilecek. Proje basvurusu kapsaminda ön inceleme yapmak üzere Japonya Büyükelçiligi Ekonomi Bölümü Katibi Wataru Ishii ve Proje Uzmani Pinar Cantürk Isparta’ya geldi. Wataru Ishii ve Pinar Cantürk, Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’i makaminda ziyaret etti.

Ziyarette konusan Japonya Büyükelçiligi Ekonomi Bölümü Katibi Wataru Ishii, Isparta’ya ikinci kez geldigini belirterek, Isparta gülüne kisisel bir ilgisi oldugunu söyledi.

Japonya’da Tarim Bakanliginda görev aldigini dile getiren Ishii, “Orada çalismamdan dolayi gül ve tarimla ilgiliyim. Isparta’ya Yerel Projelere Hibe Programi kapsaminda ön inceleme ziyareti yapmak amaciyla geldik. Bu proje kapsaminda Isparta’da engelli bireylere tasima araci saglanmasi projesinin incelemesini yapacagiz. Engelli bireylerin diger vatandaslarla ayni sartlarda yasayabilmeleri için bu projenin çok önemli oldugunu düsünüyorum. Bu yil Japonya ile Türkiye Cumhuriyeti arasindaki diplomatik iliskilerin tesisinin 100. yili. Bu kapsamda 100. yil anisina rozetler hazirladik ve birçok yerde kültürel aktiviteler yapmaktayiz. 100. yil kapsaminda Isparta’da böyle bir proje gerçeklestirilebilirse diplomatik iliskiler açisindan çok anlamli olacagini düsünüyoruz” dedi.

Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, ziyaretlerinden dolayi Japonya Büyükelçiligi Ekonomi Bölümü Katibi Wataru Ishii ve Proje Uzmani Pinar Cantürk’e tesekkür etti. Japonya’nin destekleriyle uygulanacak proje için ön inceleme yapilacagini dile getiren Baskan Basdegirmen, “Hibe destek programina basvuru amacimiz engelli bireylerimizin bir yerlere gitme isteklerine yardimci olabilmek, onlarin hareketliligini ve yasam kalitelerini artirmaktir. Bu nedenle tasima araci hibe programina basvuruda bulunduk. Siz de bu proje kapsaminda kriterlerinize göre karar vermek için buradasiniz. Biz de proje kapsaminda sehrimize bu araci kazandirmak için gerekli çalismalarimizi yaptik. Ekibimiz bu konuda hassasiyetle çalistilar” görüslerinde bulundu.

Japonya ile Türkiye Cumhuriyeti arasindaki diplomatik iliskilerin tesisinin 100. yili olmasinin önemine deginen Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, “Japonya 100 yildir diplomatik iliskimizi devam ettirdigimiz bir ülke. Dost ülke Japonya ile Türkiye’miz dostluk ve kardeslik içerisinde birçok projede is birligi yapmistir. Bu is birligimizin devam etmesini diliyoruz. Bu projede de bizlere yapacaginiz destek Isparta halkimizin sizlere karsi olan hassasiyetini çok daha farkli yere getirecektir. Verdiginiz emege tesekkür ediyor, çalismalarinizda basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.

Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, ziyaretin anisina Japonya Büyükelçiligi Ekonomi Bölümü Katibi Wataru Ishii’ye gül tablosu hediye etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile