Isparta'da 1002 TOKI Konutunun Anahtar Teslimi Basladi

Isparta'da 1002 TOKI Konutunun Anahtar Teslimi Basladi

Isparta Çünür Mahallesi’nde insa edilen bin 2 TOKI konutunun hak sahiplerine anahtarlari teslim edilmeye baslandi. Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, verdikleri sözleri tutarak bugünlere geldiklerini ifade ederek, "1002 konutu teslim ediyoruz. Bin 350 konutun yerini ve her seyini hazirladik, 2 bin 900 konutluk yerimizi de bakanliktan onaylattik. Vatandaslarimiza ve sehrimize hayirli olsun” dedi.

Isparta’da en son 2009 yilinda insa edilen TOKI konutlarinin ardindan emekli ve dar gelirlilere yönelik sosyal konut için hiçbir adim atilmamisti. Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, göreve gelmesinin ardindan harekete geçmis ve emekli ile dar gelirlilerin ev sahibi olabilmeleri için Süleyman Demirel Botanik Parkinin arka kisminda bulunan bölgede bin 2 TOKI konutunun yapim sürecini baslamisti.

Çünür Mahallesi’nde insa edilen bin 2 TOKI konutunun yapimi tamamlanirken, hak sahiplerine anahtar teslimi basladi.

Törenle hak sahiplerine ilk anahtar teslimi yapildi. Törene Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen ve esi Sadiye Basdegirmen, AK Parti Milletvekili Mehmet Ugur Gökgöz, AK Parti Il Baskani Furkan Cem Er, AK Parti Merkez Ilçe Baskani Halil Ibrahim Güleç, AK Parti Kadin Kollari Baskani Sevim Köse, parti teskilatlari, hak sahipleri ve vatandaslar katildi.

Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, 1002 TOKI konutunun anahtar teslimlerinin basladigini belirterek, hak sahiplerine hayirli olsun dileklerini iletti. Baskan Basdegirmen, “Daha önce de kararini aldigimiz, projesini yaptigimiz TOKI konutlarinin ihalesi maalesef 6 Subat depremi dolayisiyla ertelenmisti. Bin 350 TOKI konutunun 350 tanesinin kurasi yapilmisti. O sosyal konutlarin yeri hazir, onayi alindi. Yeni dönemde o insaatlara da baslayacagiz. Bugün 25 dairemizin anahtarini veriyoruz. En son 26 Nisan’da anahtar teslimi sona erecek ve bin 2 konut hak sahiplerine verilmis olacak. Rabbim vatandaslarimiza yeni evlerinde saglikli, huzurlu oturmayi nasip etsin” dedi.

2019 yerel seçimlerinde verdikleri sözleri yerine getirerek bugünlere geldiklerini vurgulayan Baskan Basdegirmen, “Bazi kisiler bir seyler söylediklerini saniyorlar ama ne söylediklerini kendileri de anlamiyor. Vatandaslarimiz kendilerine soruyor ‘bu arkadas ne yapti da bugün bunlari söylemeye çalisiyor.’ Bin 2 konutu biz bugün teslim edebiliyoruz. Bin 350 konutu hazirlamisiz, 2 bin 900 konutluk yerimizi de bakanliktan onaylatmisiz. ‘Halen bir yeri teslim edemedi’ derken neyi anlatmaya çalistiklarini anlamis degiliz. Biz agzimizdan çikan ne söz varsa yerine getirerek bugünlere geldik. Bazi ufak aksamalar oldu mu, oldu. O da ülkemizin yasamis oldugu afetlerden kaynaklanan sikintilardan oldu. Önümüzde çok güzel 5 yil var. Yeni dönemde de sözlerimizi yerine getirerek, AK Parti belediyeciligi ile vatandaslarimizi hizmetlerle bulusturarak en güzel sekilde hizmet etmek istiyoruz” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan hak sahiplerine protokol üyeleri tarafindan yeni evlerinin anahtarlari teslim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile