Isparta'da Haniye Ve Filistin Için Miting Düzenlendi

Isparta'da Haniye Ve Filistin Için Miting Düzenlendi

Iran’da ugradigi suikast sonucu hayatini kaybeden Hamas lideri Ismail Haniye ve Filistin için Isparta’da Filistin Insiyatif Hareketi öncülügünde miting düzenlendi.

Filistin Insiyatif Hareketi, Hamas lideri Ismail Haniye’ye suikast nedeniyle Mimar Sinan Cami önünde basin açiklamasi gerçeklestirdi. Cami önünde toplanan kalabalik, ellerinde Türk ve Filistin bayraklariyla ’Kahrolsun Israil’ sloganlari atti. Grup adina basin açiklamasi yapan Filistin Insiyatif Hareketi Baskani Ali Osman Altunbasak, Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarinin 7 Ekim’den beri devam ettigini belirterek, “Siyonist Israil rejimi 7 Ekim’den bu yana Gazze’de insanlik tarihinin en korkunç soykirimini gerçeklestiriyor. 40 bin kardesimizi alçakça katletti, 100 binden fazla kardesimiz de yaralandi. Gazze Seridi’nde ayakta kalmis tek bir sehir, tek bir mahalle kalmadi. Insanlarin siginabilecekleri tek bir güvenli nokta bile yok. Mazlum ve masumlar fasist ABD’nin siyonistlere verdigi silahlarla havadan, karadan, denizden bombalaniyor. Agizlarindan insan haklari sözünü düsürmeyen Ingiltere, Fransa, Almanya gibi ülkeler soykirima açik destek veriyor. Siyonizmin hizmetindeki Batili sermaye soykirimi finanse ediyor. Küresel medya sansür, çarpitma, dezenformasyonla soykirimi örtüyor, vahseti gizliyor, küresel zalimler bir araya gelmis Gazze’de planli programli bir soykirim uyguluyor. Kundaktaki bebekleri, sokaktaki çocuklari, camide ibadet edenleri, un kuyrugundaki aç insanlari öldürüyorlar. Meleklerin lanet okudugu, seytanlarin hayranlikla izledigi bu alçakça, namussuzca vahset karsisinda Birlesmis Milletler çaresiz, Birlesmis Milletler Güvenlik Kurulu ikiyüzlü, uluslararasi toplum sessiz” dedi.



“Israil kuru tehditlerle milletimizi ve Cumhurbaskanimizi sindirecegini saniyor”

ABD’nin Israil’le verdigi destegi sert sözlerle elestiren Altunbasak, “Hitler Avrupa’sinin, soykirimci ABD’nin simarik çocugu Israil öldürdükçe alkislaniyor, daha çok öldürmesi için tesvik ediliyor. Gazze kasabi, Hitler artigi katil Netanyahu, Nazi meclisinden farksiz ABD Temsilciler Meclisi’nde konusturulmakla kalmiyor, öldürdügü çocuklar için dakikalarca ayakta alkislaniyor. Siyonist rejim, Sayin Cumhurbaskanimizin hakli itirazlari karsisinda ABD’den aldigi bu güçle hadsizce, alçakça Cumhurbaskanimizi ve onun sahsinda milletimizi tehdit ediyor. Bu kuru tehditlerle milletimizi ve Cumhurbaskanimizi sindirecegini saniyor. Yine siyonist katiller, ABD’den aldigi güçle baris ve ateskesin en büyük umudu olan asil bir lider, korkusuz bir mücahit, Gazze davasina ömrünü adamis Ismail Haniye’yi, gözlerimizi dolduran, bileklerimizi siktiran ve yüreklerimizi kahreden elim suikastla sehit ettiler. Sehidimize Allah’tan rahmet, ümmetimize bas sagligi diliyoruz” açiklamalarinda bulundu.

Açiklamalarin ardindan Isparta Il Müftü Yardimcisi Seyit Böget tarafindan dua edildi. Cami önünde toplanan kalabalik, edilen duanin ardindan dagildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile