İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş Artvin'de

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Artvin Valisi Kemal Cirit'i ziyaret etti.

Ziyaretlerde bulunmak üzere Artvin'e gelen Topbaş ile beraberindeki AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, İl Başkanı Erkan Balta, AK Parti Artvin Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocatepe'yi makamında kabul eden Vali Cirit, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı kendi evinde görmekten ve ağırlamaktan dolayı son derece mutlu olduklarını ifade eden Vali Cirit, "İstanbul gibi çok önemli bir ilimizin belediye başkanısınız. Türkiye'de ve tüm dünyada çok önemli marka değeri olmuş bir ilimizin belediye başkanısınız. Sizi çok yakından büyük bir gururla takip ediyoruz. İstanbul'daki gücünüzü bizler Artvin'de hissediyoruz. Sizler aynı zamanda İstanbul'da yaşayan Artvinlilere de hizmet ediyorsunuz. Bizler de bundan mutluluk duymaktayız" dedi.

Kadir Topbaş ise Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Altıparmak köyünden olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
"Çocukluğum burada geçmemiş olsa da ilk nefesi burada aldığımız için farklı bir duygu var. Rahmetli babam bizi her yaz tatilinde Yusufeli'ne getirirdi. Bizleri köyümüzden uzak tutmadı, hep yakın ilişkiler içerisinde tuttu. Köyün kendi yaşam, adet ve usullerini bir köylü kadar bilirim. Biz de evlatlarımızı zaman zaman köyümüze getiriyoruz. Tatillerimizi yurt dışında değil, kendi köyümüzde geçiriyoruz. Bu yıl tatil yapamadım, inşallah tatilimi 2014 yılı içerisinde köyümde yapmayı planlıyorum."
Vali Cirit'e yeni görevinde başarılar dileyen Topbaş, "Artvin'imize inşallah güzel ve kalıcı hizmetler yaparsınız. Bizim her daim gözümüz ve kulağımız buradadır. Gönlümüz burada. Artvin'in gelişmesini arzu etmekteydim. Artvinliler olarak her daim sizlerin yanındayız" diye konuştu.

Topbaş, 1977 yılında Artvin milletvekili adayı olduğunu da kaydederek, "Artvin'de 300'e yakın köye bizzat giderek gördüm. Yani Artvinliyim diyen birisi kadar Artvin'i iyi tanırım. Öyle köyler vardı ki atla, katırla giderdik. Bazen yürüyerek ulaşırdık. 1987 yılında yine milletvekili adayı olmuştum. Şimdi İstanbul'dayım. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmet vermeye çalışıyorum" ifadelerini kullandı.
AK Parti Artvin Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocatepe'nin köylüsü olduğunu dile getiren Topbaş, "Sayın Başbakanımız özellikle hemşehrim Kocatepe'yi Artvin'den Belediye Başkan adayı olarak çıkardı. Sayın Kocatepe adam gibi adamdır. Bu bir siyasettir. Artvinliler seçimini Kocatepe'den yana kullanırsa kendisinin Artvin'e güzel hizmetler yapacağına inanıyorum" dedi.

Vali Cirit, ziyaretin anısına Topbaş'a yöreye özgü el dokuması halı, Topbaş ise Vali Cirit'e İstanbul'u simgeleyen plaket verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile