Istanbul Havalimani Ve THY'den Yeni Rekorlar

Istanbul Havalimani'ni dün 116 bin 180 yolcu kullanirken, THY'de ise salginin baslamasindan sonra ilk kez günlük 1000 uçus baraji asildi.

Istanbul Havalimani ile Türk Hava Yollari (THY), günlük uçus sayilariyla yeni rekorlar kirmaya devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, dün Istanbul Havalimani'ni iç hatlarda 37 bin 90, dis hatlarda ise 79 bin 90 yolcu kullandi. Toplam 116 bin 180 yolcunun kullandigi havalimani, salgin dönemindeki en yogun günlerinden birini yasadi.

2021 yilinin 5 ayinda Avrupa hava sahasinin en çok uçus gerçeklestirilen hava yolu olan THY ise 25 Haziran'da 1065 uçus ile salginin baslangicindan itibaren ilk kez bir günde 1000 uçus (konma sayisi) barajini asmayi basardi.

- Uçus sayisi üç haftada yüzde 23,4 artti

Salginin baslamasinin ardindan 2020 yilinin ikinci çeyreginde yolculu uçuslar tamamen durma noktasina gelmis ve hem yurt içi hem de uluslararasi uçuslarda havacilik tarihinde görülmemis bir dönem yasanmisti. 2021 yili itibariyla dünya çapinda artan asi uygulamalari, seyahat kisitlamalarinin esnetilmesi ve yaz sezonunun baslangici ile hava yoluna olan seyahat talebi de normallesmeye basladi. Türk Hava Yollari’nin salgin döneminde uyguladigi basarili stratejisi sonuçlara olumlu yansirken 863 uçus gerçeklestirilen 4 Haziran'dan sonra geçen 21 günlük sürede, günlük uçus sayisi yüzde 23,4 oraninda artmis oldu.

THY, 1065 uçus gerçeklestirdigi 25 Haziran'da, Türkiye'ye varis seferlerinde yüzde 75,3, Türkiye kalkisli seferlerde ise yüzde 68,2 doluluk oranina ulasti.

THY Yönetim Kurulu ve Icra Komitesi Baskani M. Ilker Ayci, bu sürecin, gökyüzüne yükselen uzun bir merdiven olarak gibi oldugunu belirtti.

Güvenlik tedbirlerini aldiklarini, ileriye odaklandiklarini ve her basamakta daha güzel sonuçlar alarak yükseleceklerini kaydeden Ayci, "Çalisma arkadaslarimizla emek vermeye, adim atmaya devam edecegiz. Bulutlarin üzerinde lider olana kadar çalisacagiz. Yeniden dört haneli uçus rakamlarina ulastigimiz için mutluyum, her geçen gün hem bu sayiyi hem de doluluk oranimizi artiracagimiza inaniyorum." ifadelerini kullandi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile