Iste Inmenin Belirtileri

Iste Inmenin Belirtileri

Bursa Yüksek Ihtisas Egitim ve Arastirma Hastanesi, "Inme Farkindalik Günü" kapsaminda program düzenledi. Uzmanlar, konusma bozuklugu, dildeki pelteklik, kelimeleri bulmada güçlük yasama, çift görme, yüzde çekilme, kol ve bacaktaki uyusmanin inme habercisi olduguna dikkat çektiler.

Hastanenin konferans salonunda gerçeklestirilen programa; Bashekim Doç. Dr. Mehmet Oguzhan Ay, hastane yönetimi, inme merkezi hekimleri, saglik çalisanlari ile hasta ve hasta yakinlari katildi.

Programda inme hastaligi, risk faktörleri, belirtileri ve tedavi yöntemlerini hakkinda katilimcilara çesitli bilgiler aktarildi. Programda konusan Yüksek Ihtisas Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde görevli Nöroloji Uzmani Doç. Dr. Nilüfer Büyükkoyuncu Pekel, inmenin tüm dünyada ölüm nedenleri arasinda üçüncü sirada, kalici özürlülük nedenleri arasinda ise birinci sirada yer aldiginin bilgisini verdi.

Inmede etkilenen damarlara ve beyin bölgesine göre birbirinden farkli semptomlar görülebilecegine dikkat çeken Doç. Dr. Pekel, “Inmede etkilenen damarlara ve beyin bölgesine göre birbirinden farkli semptomlar görülebilir. Genel olarak hastanin konusmasi bozulabilir, dilinde pelteklik gelisebilir. Kelimeleri bulmakta güçlük yasayabilir. Çift görme, bulanik görme ve ya görmenin tamamen kaybolmasi gibi semptomlar olabilir. Agiz, agiz kenarinda ya da yüzde çekilmenin yani sira yüzde, kol, bacakta ayni zamanda baslayan uyusma, karincalanma, güçsüzlük görülebilir. Bas dönmesi, dengesizlik sik karsilasilan semptomlardir” seklinde konustu.

Program, Doç. Dr. Demet Yildiz’in inme belirtileri sunumu ile devam etti. Daha sonra Uzm. Dr. Tirdad Setayeshi, girisimsel radyolojide hangi hizmetlerin verildigini ve Doç. Dr. Meral Seferoglu ise taburcu olan hastalarin nelere dikkat etmesi gerektigini katilimcilarla paylasti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile