İtalya'da Fc İnter'in Lig Şampiyonluğu Manşetlerde

-İTALYA'DA FC İNTER'İN LİG ŞAMPİYONLUĞU MANŞETLERDE -LA GAZZETTA DELLO SPORT: "İTALYA'NIN İNTER'İ. VARAN İKİ. KUPA VE ŞAMPİYONLUKTAN SONRA SIRA AVRUP

 

-İTALYA ' DA FC İNTER ' İN LİG ŞAMPİYONLUĞU MANŞETLERDE

-LA GAZZETTA DELLO SPORT : " İTALYA ' NIN İNTER ' İ . VARAN İKİ .

KUPA VE ŞAMPİYONLUKTAN SONRA SIRA AVRUPA ' DA "

-CORRİERE DELLO SPORT : " İNTER ' DE BAYRAM "

ROMA ( A . A ) - 17 . 05 . 2010 - Lütfullah Göktaş bildiriyor - İtalya Birinci Futbol Ligi ' nde ( Serie A ) FC İnter ' in dün Siena deplasmanında 1-0 ' lık galibiyetle şampiyon olması , gerek spor gerekse günlük haber gazetelerinde manşetten verildi .

İtalya ' nın en yüksek tirajlı gazetesi unvanını elinde bulunduran La Gazzetta dello Sport , bugün " İtalya ' nın İnter ' i " manşetiyle çıktı . Manşetin üst başlığında ise FC İnter ' in İtalya Kupası ' nı kaldırmasının ardından ligde de şampiyon olduğuna işaretle , " Varan iki! Kupa ve şampiyonluktan sonra sıra Avrupa ' da " ifadeleri kullanıldı .

Spot cümlelerinde ise Portekizli teknik adam Jose Mourinho ' nun önümüzdeki sezon FC İnter ' de kalacağı konusunda halen bir güvence vermediği ön plana çıkarılarak , şu ibarelere yer verildi :

" Mourinho ' nun gözleri yaşardı : ' Bunu hak etmiştik . Benim geleceğim mi? Cumartesi günü Madrid ' deki ( Avrupa Şampiyonlar Ligi ) final maçının ardından karar vereceğim . Ama burası benim evim değil ' . "

Corriere dello Sport , " İnter bayram yapıyor " biçimindeki üç kelimelik manşetinin altında , " Milito ' nun golü İnter ' e sahada peş peşe dördüncü kez şampiyonluğu armağan etti " cümlesine yer verdi .

Ana manşetin hemen altında ise iri puntolarla , dün Chievo ' yu 2-0 mağlup ederek FC İnter ile şampiyonluk yarışını son maçta sürdürmüş olan AS Roma ön plana çıkarılarak , " Roma! Bu ne sevgi " ibaresi kullanıldı .

Torino merkezli Tuttosport gazetesi de " İnter Şampiyon " biçimindeki manşetinin spotunda şu cümleleri kullandı :

" Siyah-mavililer Siena ' da zorlansalar da Milito ikinci yarıda şampiyonluk golünü atarak , Roma ' nın Chievo karşısında elde ettiği zaferin anlamsız hale gelmesini sağladı . Mourinho duygulanarak , ' Şimdi de bana Avrupa ' yı getirin . Gerisini ondan sonra konuşuruz ' dedi . "

Günlük haber gazeteleri de manşetten siyah-mavililerin şampiyonluğuna geniş yer verdi .

-İNTER ' İN BAŞARISININ BEŞ SIRRI-

İlk sayfasını İnterli oyuncuların şampiyonluğun ardından topluca çektirdikleri fotoğrafla süsleyen Corriere della Sera , başyazıyı da Siyah-mavili ekibe ayırdı .

Spor yazarı Mario Sconcerti ' nin " Zafere ulaşan İnter ' in beş sırrı " başlığı altında yazdığı başyazıda , Mourinho ' nun kararlı stratejisine işaretle , söz konusu sırlar şu cümlelerle özetlendi :

" Her şeyden önce , kalkanı terk edip ocak ayından itibaren kanatları ön plana çıkaran oyun sistemi . Ardından kadronun onbeş kişilik bir ekibe indirgenmesi . Sorunu çözülen Balotelli ' nin , değerli bir elemana dönüştürülmesi . Milito-Sneider ile ikili bisiklet yönteminin icat edilmesi . Son olarak da doğuştan kavgacı bir kişilik olan Mourinho ' nun , bu özelliği sayesinde bir yıldırımsavar işlevi görerek takımı birbiriyle didişmekten kurtarmayı başarması . "

La Repubblica gazetesi ise Siyah-mavililerin şampiyonluk başarısını , " İnter ' de şampiyonluk ve sevinç gözyaşları . Mourinho : Kendimi evimde hissedemiyorum " manşetiyle duyurdu .

( LG-SSG )

17 . 05 . 2010 10 : 53 : 53
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile