İzmir Büyükşehir Davasına Şahit İfadeleriyle Devam Edildi (2)

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk operasyonuyla ilgili davanın ikinci duruşmasının öğleden sonraki oturumunda, şahitlerin dinlenmesine devam edildi.

Davanın öğleden sonraki bölümü de izdihamla başladı.

Kapı önüne yığılan tutuksuz sanıklar, avukatlar ve sanık yakınları arasında kalan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve bürokratlar da salona girmekte zorluk çekti. Salonun tamamen dolması sebebiyle çok sayıda sanık yakını içeriye giremedi. Duruşmada sanık avukatları, dava sürecine ilişkin istenen belgeleri mahkeme heyetine sundu. Davanın temel taşlarından biri olan Çankaya Katlı Otoparkı ihalesiyle ilgili bir ayrıntı ortaya çıktı. Bir önceki duruşmada, otopark ortaklarından Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden istenen yazı mahkemeye ulaştı. Vakıflar, davaya müdahil olmayacağını bildirdi.

DAVANIN TEKRAR DEĞERLENDİRİLMESİ TALEBİNE RET
Şahitlerin dinlendiği sırada söz alan Av. Mahmut Yılmaz, yeni kanun değişikliği kapsamında davanın tekrar değerlendirilmesini talep etti. Av. Yılmaz, "Devlete karşı işlenen suçlar dışında, savcılar doğrudan yargılama yapamıyor. İzne tâbi olarak yargılama yapılabilir. Burada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu dışında yargılananların tamamına, yeni yasa gereği izin şartı getirildi.

Kocaoğlu'nun memurlarla ilgili yargı izni vermesi gerekirken İçişleri Bakanlığı'nın da Kocaoğlu hakkında yargılama izni vermesi gerekir. Şu anda bu yargılamanın yapılmasının bir anlamı yok.” dedi.

Yılmaz'ın talebi üzerine Savcı Sedat Özen, ret kararı istedi. Mahkeme heyeti de Yılmaz’ın talebini reddetti.

SANIK PERVİN ŞENEL GENÇ’TEN ŞAHİT TEPKİSİ
Tutuklu sanıklardan Genel Sekreter Pervin Şenel Genç, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Aysel Özkan şahit olarak ifade verdiği sırada söz alarak, şahitlerin genelinin belediye işleyişi hakkında konuştuğunu, birçoğunun anlattıklarının davayla doğrudan ilgisi olmadığını söyledi.

Sanık Genç, “Biz buraya tanık dinlemeye mi geldik? Biraz insaf. Buraya dört duvar arasından geldik. Bu kadar da ciddiyetsizlik olmaz. Sürekli aynı şeyler konuşuluyor ve mahkeme heyeti aynı şeyleri soruyor." dedi.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Halit Uysal, Genç’in söylediklerine hak vererek, “Biz de aynı şeyi söyledik ancak ben tanık getirildiği zaman dinlemek zorundayım. Yasalara göre onlara söz vermem gerekiyor. Duruşma başlarken bu konuda avukatları uyardım. Aynı şeyi söyleyecek tanıklarla olayla ilgisi olmayan tanıkların dinlenmesinde daha titiz davranmalarını istedim. Bu durumu tekrar avukatların kendi aralarında görüşerek karara bağlamalarını dilerim.” diyerek, duruşmaya ara verdi.İkinci duruşmada şahit olarak dinlenen belediye çalışanları, belediyenin personel ve hizmet alım ihalesi sürecinde firmalara herhangi bir engelleme yapılmadığını, engelleme ve kavganın olduğu bir ihale görmediklerini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile