İzmir Fatih Koleji Öğrencilerinden Önemli Başarı

İzmir Fatih Koleji Öğrencilerinden Önemli Başarı

İzmir Özel Fatih Koleji 11'inci sınıf öğrencisi İdil Özdamar, Brezilya'nın Novo Hamburgo şehrinde bu yıl 25'incisi düzenlenen MOSTRATEC proje yarışmasında Elektronik Mühendisliği Alanı'nda 'Yeni Nesil Güneş Pillerine' ilişkin projesiyle dünya şampiyonluğu kazandı

İzmir Özel Fatih Koleji 11'inci sınıf öğrencisi İdil Özdamar, Brezilya'nın Novo Hamburgo şehrinde bu yıl 25'incisi düzenlenen MOSTRATEC proje yarışmasında Elektronik Mühendisliği Alanı'nda 'Yeni Nesil Güneş Pillerine' ilişkin projesiyle dünya şampiyonluğu kazandı.
Konuyla ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve İzmir Özel Fatih Koleji Kurucu Temsilcisi Necdet Doğanata, okullarında proje yapmak isteyen, bilim ve sanat alanında çalışmalarda bulunmak isteyen her öğrenciye tam destek verdiklerini ve önlerinin açık olduğunu belirtti.
Başarının Fatih Koleji'nde bir gelenek halini aldığını, öğrencileri ve onları yetiştiren öğretmenlerin ile ailelerini tebrik eden Doğanata, öğrencilerden Defne Angın'ın da atık kağıtlarla ilgili projesiyle ikinci olduğunu söyledi.
İzmir Özel Fatih Koleji Projelerden Sorumlu Müdür Yardımcısı Ümit Karaca ise öğrencileriyle gurur duyduğunu belirterek "Dünyanın sayılı yarışmalarına katılarak ülkemizi ve okulumuzu başarı ile temsil etmenin gururunu yaşıyorum. Öğrencilerime bilimsel düşünmenin, sorgulamanın ve araştırmanın nasıl yapıldığını öğreterek bilimsel verileri, sonuca bağlayarak hayata geçirebilmeyi öğrettiğim için çok mutluyum. Bu başarılar İzmir Özel Fatih Koleji proje bölümünün ne kadar doğru çalıştığının bir kanıtıdır. Aynı
zamanda tüm projelerimiz Slovakya'da 2011'de yapılacak olan bilimsel proje yarışmasında ülkemizi temsil hakkı kazandı. İdil Özdamar, 2011 'de Azerbaycan'da projesi ile ülkemizi temsil edecektir" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile