İzmir Fuarı İçin Ortak Akıl Toplantısı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Enternasyonal Fuarı'nın (İEF) kentin yaşatılması gereken en önemli değerlerinden olduğunu belirtti.

Bu yıl 83'üncüsü düzenlenen İEF'nin geleceğinin şekillendirilmesi amacıyla Kocaoğlu ev sahipliğinde Tarihi Asansör'de ortak akıl toplantısı düzenlendi.

Prof. Dr. İlhan Tekeli'nin başkanlık ettiği toplantıda görüşlerini aktaran Kocaoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'nin dünya ile entegrasyonunda atılan ilk temel" olarak tanımlanan Fuar'da bir değişim ve yenilenme sürecini masaya yatırmak istediklerini belirtti.

Gaziemir'de inşaatı hızla yükselen yeni fuar kompleksinin İzmir'in fuarcılık hedeflerini daha üst noktalara taşıyacağını bildiren Kocaoğlu, "83 yıllık müstesna bir cumhuriyet eseri olan İEF, Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bıraktığı en önemli miraslardan biri olarak, kentimizin sahip olduğu ve yaşatmamız gereken değerlerin başında geliyor. Elbette bu köklü çınarı yaşatırken, fuarlar ve kongreler şehri olabilme hedefimizi ve sorumluluklarımızı da unutmuyoruz" dedi.

Toplantının ilk bölümünde İEF'nin tasarım ve inovasyon, teknoloji, eğitim ve eğlence ihtisas fuarı kimlikleri ile uluslararası fuarın nerede düzenlenmesi gerektiği konularında görüşler tartışıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile