İzmir Valiliği, Depremde Zarar Gören Gökdere Köyüne 8 Derslikli Okul Yaptıracak

İzmir Valisi Cahit Kıraç, 8 Mart'ta Elazığ'da meydana gelen depremde zarar gören Gökdere köyüne 8 derslikli okul yapımı için protokol imzaladı.

Elazığ Valisi Muammer Erol, makamındaki imza töreninde yaptığı konuşmada, depremin olduğu günden itibaren memleketin her yerinden insanların yardım için bir yarış içinde olduğunu belirterek, "Sizin önderliğinizde İzmirli vatandaşların katkıları bir havuzda toplanarak, bugün Elazığımızın ihtiyacı olan bir köyümüzün, çocuklarımızın, öğretmenlerimizin hayatını kolaylaştıracak bir eğitim yuvasına dönüşme aşamasında gayretiniz rehberliğinize katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim" dedi.
İzmir Valisi Cahit Kıraç ise, Sakarya Valiliği dönemini hatırlatarak, "Yüzlerce okul yıkılmış, binlerce aile sokaklarda yatıyordu. Biz orada çok uzun süre okulları yapamadığımız için eğitimi çadırlarda başlatmıştık. Eğitimin okulsuz olarak yapılmasının zorluklarını çok iyi biliyorum "dedi.
Vali Kıraç, yaşamı normale döndürmenin en önemli ayağının bir an evvel başlatmak olduğunu ifade ederek, "İzmir depreme çok duyarlı bir il, İzmir olarak bir kampanya başlattık. Bütün halk, öğrenciler, cami cemaati, kamu kurum ve kuruluşları destek vererek kampanyayı tamamladık. Sizin de tespitleriniz doğrultusunda Palu Gökdere'yi tespit etmişsiniz. Biz bu okulu yaparken finansını İzmir halkı karşıladı, çimento ihtiyacını da Çimentaş karşılayacak. İzmirimizin katkısı ile ülkemiz yeni bir okul kazandı.
İzmirimizde gönüllü kuruluş ve hayırseverlerin katkısı ile eğitime yaklaşık 200 trilyonluk eğitim desteği almış durumdayız. İzmir eğitime ve sosyal aktiviteye çok önem veren bir il. Şimdi de İzmir'in Elazığ'a bir katkısı oldu. Aynı zamanda ülkemizin doğusu batısı arasındaki ilişkilerin gelişmesi ve birbirimizi daha iyi anlamamız adına önemli bir adım olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
Gökdere Derneği Başkanı Selahattin Aslan, Vali Kıraç'a hayırseverlerin katkısını ulaştırdığı için teşekkür etti.
Daha sonra depremde zarar gören Gökdere köyünde yapılacak olan 8 derslikli okulun protokollü, Elazığ Valisi Muammer Erol ile İzmir Valisi Cahit Kıraç arasında imzalandı. Okul için İzmir Valiliği tarafından gönderilen 500 bin lira harcanacak. Protokol törenine Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Çimentaş Genel Koordinatörü Mustafa Güçlü, Elazığ Çimentaş Genel Müdürü Efkan Eroğlu ile İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş katıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile