Iznik Sakin Sehir Olma Yolunda

Iznik Sakin Sehir Olma Yolunda

Merkezi Italya’da bulunan Uluslararasi Sakin Sehirler (Cittaslow) Agina üyelik dosyasini teslim eden Iznik’te son incelemeler yapildi.

1999 yilinda Italya’nin Greve in Chianti sehrinde kurulan Cittaslow, nüfusu 50 binin altindaki yerlerin üye olabildigi uluslararasi bir belediyeler birligi. Cittaslow, bir sehrin özgün yapisinin, mimarisinin, gelenek ve göreneklerinin, yemeklerinin ve tarihî kimliginin korunmasini hedefliyor.

Cittaslow üyeligi için bütün kistaslari karsilayan Iznik’te Belediye Baskani Kagan Mehmet Usta, adaylik dosyasini Cittaslow Türkiye Teknik Koordinatörü Bülent Köstem’e sundu. 2 gün boyunca Iznik’in tarihî ve kültürel degerlerini yerinde inceleyen Cittaslow Türkiye Teknik Koordinatörü Bülent Köstem, Iznik’in kültürel degerleri ve dogasina hayran kaldigini dile getirdi. Iznik’in adaylik dosyasinin Türkiye’de yapilacak puanlama çalismasindan sonra birligin Italya’da bulunan merkezine gönderilecegi bildirildi.

Belediye Baskani Kagan Mehmet Usta konuyla ilgili yaptigi açiklamada “Iznik’imizin uluslar arasi aglarda isminin yer almasi, tanitimina katki saglanmasi maksadiyla Cittaslow adaylik sürecimizi baslatmistik. Bu sebeple yerinde inceleme yapmak üzere ilçemize gelen Cittaslow Türkiye Teknik Koordinatörü Bülent Köstem ile ilçemizin tarihî ve kültürel degerlerini birlikte ziyaret ederek, kendilerine bilgi aktardik. Iznik Belediyesi olarak bu süreci en iyi sekilde yöneterek kesin üyeligimizi gerçeklestirecegimizden süphemiz yok. Her alanda, her ortamda Iznik olarak yer almaya devam edecegiz. Bu çalismamizda simdiden ilçemize hayirli olsun” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile