Jandarma Ekipleri ASÜ'de KADES Egitimi Verdi

Jandarma Ekipleri ASÜ'de KADES Egitimi Verdi

Aksaray’da kadina yönelik siddetin önlenmesi amaciyla birçok faaliyet gerçeklestiren jandarma ekipleri, Aksaray Üniversitesinde (ASÜ) ögrencilerle bulusup kadina yönelik siddetin önlenmesi çerçevesinde egitim verdi.

Kadina yönelik siddetle mücadele çerçevesinde kadina olan siddetin önüne geçilmesi amaciyla çesitli çalismalar yapan Aksaray Il Jandarma Komutanligi Aile Içi Siddetle Mücadele ve Çocuk Kisim Amirligi ekipleri, Içisleri Bakanliginin projesi çerçevesinde çalismalarini birçok alanda sürdürüyor. Köylerde, tarlalarda kadin ve erkeklerle ayri ayri bir araya gelen jandarma ekipleri, bu kez üniversite ögrencileri ile bir araya geldi. Kadina yönelik siddetle mücadelede farkindaligi arttirmak amaciyla ASÜ Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesinde bulunan ögretim görevlileri ve ögrencilerle bulusan jandarma ekipleri, ailenin korunmasi, kadina karsi siddetin önlemesine yönelik yapilan çalismalari anlatti.

Il Jandarma Komutanliginca yapilan açiklamada, “Kadina yönelik aile içi siddetle mücadele kapsaminda bilgilendirme ve farkindalik faaliyetlerimize her alanda araliksiz devam edilecektir” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile