Içisleri Bakanliginin ’Güvenli Okul - Güvenli Gelecek’, ’Çocuklarin Egitim Süreçlerinin Güvenligine Iliskin Koruyucu ve Önleyici Hizmet ve Tedbirlerin Artirilmasina Yönelik Is Birligi Protokolü’ ve ’Çocuk ve Gençlerin Korunmasina Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçlari Denetim Uygulamasi’ projeleri bünyesinde; ’2023-2024 Egitim ve Ögretim Yili Ögrencilerin Güvenligi’ egitimi verildi.
Nevsehir Il Jandarma Komutanligina bagli, Avanos Ilçe Jandarma Komutanligi Trafik Jandarma ekipleri; Özkonak Beldesi Maresal Fevzi Çakmak ilkokulunda trafik kazalarinin önüne geçmek ve farkindalik olusturmak amaci ile genel trafik kurallari, trafigin tanimi ve insan hayatindaki önemi, karsidan karsiya geçme kurallari, yayalarin hareket tarzi, okul tasitlarindan inme ve binme kurallari ile ilgili 3 ögretmen ve 55 ögrenciye egitim verdi.
Ayrica verilen egitim sonrasinda karayollari standart trafik isaretleri afisi ögrencilerin kolaylikla görebilecegi yerlere asilmis olup trafik dedektif karti ve boyama kitabi dagitildi.
Jandarma Ekiplerinden Trafik Egitimi
Nevsehir’de Jandarma ekipleri ’2023-2024 Egitim ve Ögretim Yili Ögrencilerin Güvenligi’’ çerçevesinde ilkokul ögrencilerine trafik egitimi verdi.



















