Japon Dansçı Zeybek Oynadı

Soma‘da tarihi dokusu ve otantik yapısı ile her dönem yerli ve yabancı turistlerin buluşma noktası olan Darkale köyü, Japon ve İsviçreli misafirlerini ağırladı. Folklor gösterisi sunan Japon dansçının Zeybek oyunu büyük beğeni topladı.

Soma yöresel kıyafetleri ile Darkale köyünde folklor gösterisi sunan misafirler, hep birlikte Bergama halayı çekti. İsviçre‘de yaşayan Türk halkı oyunları Uzmanı Bahri Ertek ile Japon halk dansları uzmanı Hıronbu Senzaki, yıllardır Türkiye‘de halk oyunları seminerleri yapıyor. Bu kapsamda araştırma yapmak üzere Anadolu turuna çıkan heyet, önceki gün Soma‘ya gelerek Soma Belediyesi Halk Oyunları Eğitmeni Ahmet Sis ile bir araya geldi. Belediye Başkanı Hassan Ergene‘yi ziyaret ederek çalışmalara başlayan

heyet, karşılıklı yöresel hediye takdimlerinin ardından Darkale köyüne gelerek burada yöresel halk oyunlarını sergiledi.

Programda konuşan Türk halk oyunları uzmanı Bahri Ertek, "Darkale‘ye daha önceki dönemlerde de geldiklerini belirterek, "Yıllardan bu yana Türk halk oyunları alanında seminerler düzenliyor ve araştırmalar yapıyoruz. Bu, kültürler arasında dayanışmayı sağlayan farklı bir olgu. Bizler çalışmalarımızın 25. yılı anısına iki günlüğüne Soma Darkale köyüne gelerek Soma Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Hocası Ahmet Sis önderliğinde gösteri yapmayı arzuladık. Japonya‘dan gelen Hıronobu Senzakı, Dorette Endenburg,

Agnes Gehrig, Kınıyo Imura, Harutoshı Imura, Takao Konishi, Kikuyo Konishi, Rumiko Nozakı; Soma Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ile birlikte Sarı Zeybek, Harmandalı, Soma Zeybeği, Haydar Zeybeği, Gündoğdu, Derelerin Söğüdü, Bergama ve kendi yörelerine ait tulum ile çaldıkları oyunu sergiledi. Bizler ve gelen misafirlerimiz için anlamlı bir etkinlik oldu. Japon halk dansları uzmanı Hıronbu Senzaki‘nin yalnız oynadığı Sarı Zeybek, davetliler tarafından beğeni ile izlendi. Hepimiz için anlamlı bir program oldu.

Bu ortamı bizlere sağlayan Ahmet Sis ve Belediye Başkanı‘mız Hasan Ergene‘ye teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu tür etkinliklerde her zaman kültür ve sanata destek oluyorlar. İstanbul‘dan başlayan Anadolu turumuz, Bursa ve Soma‘dan sonra Bergama, Efes, Konya, Kapadokya ve Ankara ile devam edecek" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile