Kaçak Su Kullanan 29 Kişiye 19 Bin Lira Ceza Kesildi

Kaçak Su Kullanan 29 Kişiye 19 Bin Lira Ceza Kesildi

Aksaray Belediyesi, kentte su sıkıntısı yaşanmaması için vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Belediye, su israfının önlenmesi ve suda tasarruf yapılması için içme suyu ile halı, araç yıkama ve bahçe sulamanın yasak olduğunu bir kez daha hatırlattı.
Kaçak su kullananların tek tek tespit edilerek ağır para cezası uygulandığını belirten yetkililer, 2011 yılının Ocak-Temmuz ayları arasında kaçak ve usulsüz içme suyu kullanırken yakalanan 29 kişiye 19 bin lira para cezası kesildiğini bildirdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, göreve gelirken yetim hakkı yedirmeyecekleri ve adil olacakları sözünü verdiklerinin altını çizdi.
Vatandaşların içme suyu konusunda cezalı ve mağdur duruma düşmesini istemediklerini kaydeden Palta, şunları kaydetti: "Ancak bu şehirde yaşayan herkes aldığı hizmetin bedelini, karşılığını vermek durumundadır. Üzülerek görüyoruz ki; Su ve Kanal Müdürlüğü`nce yapılan denetimlerde bazı vatandaşların kaçak su kullandıkları tespit edilmiş ve bu kişiler hakkında tutanak tutularak yasal işlem yapılmıştır. Kaçak su kullanmak tüyü bitmedik yetimin hakkını yemek demektir. Biz bu göreve talip olurken, `yetimin hakkını yemeyeceğiz, yedirmeyeceğiz, adil olacağız` dedik. Bu ilkelerimizden hiçbir zaman taviz vermedik. Vermeyeceğiz. Kaçak su kullananlara kesinlikle göz yummayacağız. Vatandaşlarımızın bu konu üzerinde hassasiyetle duracağını ümit ediyorum.”
Başkan Palta, vatandaşlardan kaçak su kullananları ALO 185 veya 153 nolu telefonlara ihbar etmelerini istedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile