Kadin Muhtar Vefat Eden Babasinin Yerine Devraldigi Mührü 3 Dönemdir Tasiyor

Dere Mahallesi Muhtari Kahraman: 'O kadar hayirsever insanlarimiz var ki ve zor durumda olan insanlarimiz da var. Onlari bulusturdugumuz, bir kisiye dokunabildigimiz zaman hissettigimiz seyi baska hiçbir meslekte hissedebilecegimizi zannetmiyorum'

ERHAN ERDOGAN - Yalova'da 23 yil muhtarlik yapan babasinin vefatindan sonra Dere Mahallesi Muhtarligina seçilen Faize Demir Kahraman, görevini 3 dönemdir sürdürüyor.

Kahraman, 2008'de yasamini yitiren babasi Hasan Demir'in ardindan 29 Mart 2009'da mahalle sakinlerinin tesvikiyle girdigi seçimi 8 erkek adayin önünde en fazla oyu alip kazanarak, mührün yeni emanetçisi oldu. 2014'te de muhtar seçilen Kahraman'in karsisina 2019'da aday çikmadi.

Babasi gibi 35 yasindayken muhtarlik görevine baslayan Kahraman, dogup büyüdügü mahallede basarili çalismalariyla halkin gönlünü de kazanmayi basardi.

Faize Demir Kahraman, AA muhabirine, babasi Hasan Demir’in mahalle halki tarafindan çok sevildigini ve bu nedenle de uzun süre muhtarlik yaptigini söyledi.

Babasinin vefatinin ardindan halkin kendisini muhtar görmek istedigini belirten Kahraman, söyle konustu:

"Ben babamin muhtarligi döneminde hep yanindaydim. Hastaligi döneminde hep yardimci oldum. Muhtarligin nasil oldugunu, isleyisi de çok iyi biliyorum. O yüzden bana talepte bulundular. Önceden aklimda hiç böyle bir sey yoktu ama gelen yogun istek dogrultusunda düsünmeye basladim, sonra muhtar olmaya karar verdim, seçimlere girdim. Ilk seçimde kazandim, herhalde mahallenin vefa borcuydu diye düsünüyorum. Çünkü babam çok seviliyordu. Karsimda 8 erkek aday vardi. Inanin onlarin oylarinin toplami benim aldigim oyun yarisi bile degildi ama ondan sonraki seçimleri kendime mal ediyorum. Demek ki biz de iyi izler birakmisiz ki mahalleli hala arkamizda, bizi destekliyor."

- "Insanlara yardim etmeyi çok seviyorum"

Kahraman, muhtarlik görevinde insanlara birçok konuda yardimci olabildigini ve bunun kendisini mutlu ettigini anlatti.

Isini severek ve en iyi sekilde yapmaya çalistigini vurgulayan Kahraman, "Ben muhtar olana kadar bu isi bu kadar sevecegimi tahmin etmemistim. Simdi o kadar seviyorum ki herhalde bir daha dünyaya gelsem yine muhtar olurum. Kendi meslegimi buldugumu düsünüyorum. Çünkü insanlara yardim etmeyi çok seviyorum." dedi.

Kahraman, çesitli kurum ve kuruluslarla çalisarak vatandasa araci oldugunu belirtti.

Sosyal görevlerinin de oldugunu aktaran Kahraman, "O kadar hayirsever insanlarimiz var ki ve zor durumda olan insanlarimiz da var. Onlari bulusturdugumuz, bir kisiye dokunabildigimiz zaman hissettigimiz seyi baska hiçbir meslekte hissedebilecegimizi zannetmiyorum. Hakikaten isimi severek yapiyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Eskiden muhtarligin daha zor oldugunu ve bugünkü kadar deger görmedigini anlatan Kahraman, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan sayesinde muhtarlarin degerinin daha da arttigini ifade etti.

Kahraman, halkin teveccühü devam ettigi sürece bu isi sürdürmek istedigini sözlerine ekledi.

Mahalle sakinlerinden Birol Akça da Kahraman'in basariyla isini yürüttügünü ve bu nedenle 3 dönemdir seçildigini kaydetti.

Erol Arabaci ise muhtarlarindan memnun olduklarini dile getirerek, "Her açidan her bakimdan bize yardimci oluyor. Babasindan da memnunduk. Kizini seçilmesi bizi daha da memnun etti. Sadece ben degil bütün mahalle memnun." diye konustu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile