Kadiralak'ta Soldular, Honefter De Açtilar

Kadiralak'ta Soldular, Honefter De Açtilar

Mavi yildiz çiçekleri, Kadiralak Yaylasi’nda bahar mevsiminde erken açip soguklardan da etkilenince solup ‘Mor Yayla’ görüntüsünü bu yil beklendigi gibi sergileyemezken, bu yaylaya 60 km mesafedeki Honefter Yaylasi’nda güzel havayi da firsat bilerek kendini gösterdi.

Trabzon’un Tonya ilçesinde 1300 metre yükseklikteki Kadiralak Yaylasi her yil Nisan ayinda açan mavi yildiz çiçekleri ile doga severlerin ilgisini çekerken, bu yil Mavi Yildiz çiçeklerinin yayladaki ömrü son günlerdeki soguk hava nedeniyle kisa sürdü. Yaylaya ‘Mor Yayla’ ismini veren çiçekler bir çok noktada soguk hava nedeniyle solarken, geçtigimiz yillardaki görüntüsü de istenildigi gibi olusmadi.

Tonya ilçe merkezine 9 km, Karadeniz Sahili’ne ise yaklasik 29 km uzakliktaki yaylada her yil Nisan ayinin ilk haftalarindan itibaren kendini gösteren mavi yildiz çiçekleri 2 hafta süreyle kendini gösterirken, Mayi Yildiz çiçekleri Kadiralak Yaylasi disinda kendini bu yil yaylaya 60 km mesafedeki Düzköy ilçesinin Honefter Yaylasi’nda kendini gösterdi. Bahar mevsimi ile yaylaya çikan yöre halki, bin 700 metrenin üzerindeki rakima sahip yaylada tipki Kadiralak Yaylasi’nda oldugu gibi Mavi Yildiz çiçekleri ile karsilasti.

Yayla sakinlerinden Mehmet Zihni Civelek, Mavi yildiz çiçeklerinin Kadiralak Yaylasi disinda sadece kendi yaylarinda görüldügünü söylerken, bu çiçekleri gözleri gibi baktiklarini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile