Kahta'da Organ Bağış Konferansı

Kahta'da Organ Bağış Konferansı

Adıyaman Gençlik Meclisi ile Anadolu Hasta ve Hasta Yakını Hakları Derneği (HAYAD) tarafından Kahta ilçesinde organ bağış konferansı verildi.

Kahta Meslek Yüksek Okulu'nda eğitim gören öğrencilere yönelik Kültür Merkezinde düzenlenen organ bağışı konferansında, organ bağışının hayat kurtaracağına değinildi. Sağlık Müdürlüğü'nün destekleriyle 'Sen de Bir Hayat Kurtar' kampanyası kapsamında gerçekleştirilen konferansta öğrenciler organ bağışı konusunda bilinçlenirken, Adıyaman Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Fikriye Kaplan, organ bağışının bir duyarlılık ve bilinç meselesi olduğunu söyledi.
Organ bağışına her insanın ihtiyaç duyabileceğine dikkat çeken Kaplan, "Organ bağışı o kadar da korkulacak bir şey değil. Bu gün siz organlarınızı bağışlayan konumundayken yarın siz ya da sizin bir yakınınız organ nakli için sırada bekleyen olabilir. Organlarınızı toprağa gömmeyin. Siz de bir hayat kurtarın" dedi.
Konferansın ardından Gençlik Meclisi üyeleri tarafından açılan stantta, organ bağışında bulunan öğrencilerin başvuru formları alındı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile