Kamu Çalışanları, Sendika Yasa Tasarısını Protesto İçin Yürüdü

Kamu Çalışanları, Sendika Yasa Tasarısını Protesto İçin Yürüdü

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu üyesi bir grup, TBMM’de bugün görüşülecek Toplu Sözleşme Yasa Tasarısı`nı protesto etmek için Taksim’de eylem yaptı.

  Galatasaray Lisesi önünden Taksim’e yürüyen grup , bir süre sessiz oturma eylemi yaparak olaysız dağıldı .


KESK üyesi yaklaşık 100 kişilik grup , Toplu Sözleşme Yasa Tasarısı`nı protesto etmek için Galatasaray Lisesi önünde toplandı . ‘Sahte sendika yasasına hayır’ yazılı pankart açan grup , İstiklal Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti . Grup yürüyüş boyunca ‘Zafer direnen emekçinin olacak’ , ‘Sahte sendika yasasına hayır’ , ‘Toplu sözleşme hakkımız grev silahımız’ , ‘AKP yasanı al başına çal’ , ‘Direne direne kazanacağız’ , ‘Devlet güdümlü sendikaya hayır’ şeklinde sloganlar attı .


Taksim Meydanı’na ulaşan grup burada bir süre sessiz oturma eylemi yaptı . Grup adına bir basın açıklaması yapan Barış Ulucak , Meclis’e sevk edilen Toplu Sözleşme Yasa Tasarısı`nın baştan sona kandırmaca ve oyalamadan ibaret olduğunu savundu .

Yasa tasarısının federasyonların görüşleri dikkate alınmadan hazırlandığını öne süren Ulucak , “Kamu emekçilerinin tüm itiraz ve görüşlerine kulak tıkayarak Meclis’e sunulan bu tasarı AKP’nin takiyedeki ustalık dönemi eseri olarak tarihe geçmiştir . Tasarı ile toplu görüşmelerden bile daha geride bir düzenleme getirilmesi planlanmakta , hizmet kolu toplu sözleşmelerine yer verilmeyen tasarı ile sendikaların varoluş gerekçesi ortadan kaldırılmak istenmektedir . ” şeklinde konuştu .

Basın açıklaması sırasında Ankara’da Meclis’e girmek isteyen gruba polis müdahalesi olduğunu öğrenen eylemciler protesto için bir süre daha oturma eylemi yaptı . Grup daha sonra olaysız dağıldı .


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile